Medimagazin logo

Bakan Koca: Beklenen açıklamayı yarın yapacağım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske ve diğer kısıtlamalar konusunda beklenen açıklamaya ilişkin "Yarın saat 18.00’da bir açıklama ile huzurlarınızda olacağım. Bu açıklamanın, bir süredir beklenen açıklama olacağına inanıyorum. " dedi.
Bakan Koca: Beklenen açıklamayı yarın yapacağım
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün gerçekleşmesi beklenen Bilim Kurulu toplantısının yarın gerçekleşeceğini duyurdu. Bakan Koca beklenen açıklamayı yarın gerçekleştireceğini şu sözlerle ifade etti:

 "Koronavirüs Bilim Kurulu yarın, salgınla mücadelede gelinen nokta ve kısıtlamaların tekrar değerlendirilmesi gündemiyle toplanıyor. Yarın saat 18.00’da bir açıklama ile huzurlarınızda olacağım. Bu açıklamanın, bir süredir beklenen açıklama olacağına inanıyorum. Buluşmak üzere."


Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı ertelendi


 

sağlık bakanı
fahrettin koca
açıklama
bilim kurulu
Yorum (4)
akademisyen
Sayın bakanım Biz koronadan daha çok hekimlik mesleğinin can alıcı sorunu malpraktis yasası ile ilgili açıklama bekliyoruz yasanın çıktığının müjdesini bekliyoruz . Bizim can alıcı sorunumuz MALPRAKTİS YASASIDIR Devlet büyüklerine sesleniyorum lütfen malpraktis yasasını halledin. Devletin bir doktora ölene kadar verdiği toplam paradan daha fazlası sadece 1 hastadan tazminat olarak isteniyor ve alınıyor. Oturun hesaplayın ben hesaplarım. Bakım sadece bir hastadan istenen tazminat 4-7 milyonu buluyor ki bir doktor günde 100 tane hasta bakıyor 4-5 ameliyat yapıyor. Ya bu kabül edilebilir mi ? Şiddet ücret ve diğer sorunlar hallolsa ne olur malpraktis yasası hallolmazsa. Çocuklarımıza 4-5 milyon TL lik tazminat kaynaklı miraslar mı bırakacaz ? Sağlık ve Adalet bakanlıklarından talebimdir. Aynen hakim ve savcıları verdikleri kararlardan dolayı devlet koruması altına aldığınız gibi Doktor ları da devlet güvencesine ivedilikle alınız. Özellikle malpraktis yasasını bir an önce çıkarınız. Özel ve kamu hiçbir doktora karşı dava açılamazsın isteyen devlete karşı açsın , hakim ve savcılarda olduğu gibi. Hatta sonuçlanmamış geçmişte açılan ve de devam eden davaları da kapsasın lütfen. Bu meslek başka türlü kurtulmaz. Ama bir an önce bu yasayı çıkarınız lütfen. Herkes yurtdışına kaçıyor işi bırakıyor erken emekli oluyor. Yapmayın etmeyin elinizi çabuk tutun lütfen. Bizim şiddet ten daha önemli ve can alıcı sorunumuz var oda malpraktis yasasıdır. Malpraktis yasası ile beraber şiddet yasası da revize edilir. Malpraktis ten kaynaklı tazminatlar hayatın normal akışına aykırı, lütfen bir an önce bu malpraktis yasasını çıkarınız. Hekimliğin sadece şiddet ücret gibi sorunlarını gündemde tutup asıl can alıcı sorunu olan malpraktis yasasını gündem yapmamak kabül edilemez, hekimler bu ülkenin en parlak beyinleridir lütfen sahip çıkınız.
64
Cevapla
Feyzullah Ç.
Sayın Bakanım, ekonomik krizin derinleşmesiyle yaşadığımız zorluklar artmış, ekonomik haklarımız giderek gerilemiştir. Her geçen gün umutsuzluğa doğru sürükleniyoruz. Meclis'te bekleme süresi 4. aya girmiş olan Hekim - Emekli Hekim maaş zammı Önergesinin acilen yasalaşması ve yürürlüğe girmesini bekliyoruz..
137
Cevapla
SELÇUK DOĞAN
MERSİN,ERDEMLİ,KOYUNCU ASM'de çalışan 5 aile hekimiyiz.25 Şubat 2022 de resmi tebligat yapılmadan bir sosyal medya uygulaması olan BİP üzerinden duyurulup BİRİM denetimi yapılmış fakat birimle denetimiyle ilgisi olmadığı halde her işlemimiz,cihazlarımız,malzemelerimiz tam ve çalışır haldeyken,monitörlerimizde çalışır görülürken hard diskinin adaptörü bozuk olduğu için kayıt yapmadığını anladığımız güvenlik kamerası nedeniyele BİRİM DEENETİMİNDE ZORLAMA BİR KARARLA A Sınıfından sınıfsıza düşürüldük ve geriye dönük te bir aylık CARİ GİDER ÖDEME miz KESİLDİ !!!! Bizler ŞUBAT 2022 nin 7500 tl lik elektrik faturasnı,3 personelimizin maaş,siğorta ve sitopajını,tıbbi ve temizlik malzemelerini ve ASM nin diğer giderlerini kendi cebimizden,çoluk cçcuğumuzun ihtiyacından kısarak ödemiş olduk.Bizler Devletimizin bir kurumu olan ASM miziFİZİKEN VE FONKSİYONEL OLARAK ayakta tutarak en iyi şekilde fedakarca hizmet verirken devletimiz bizi niye cezalandırıyor.Develetimizin başak hangi kurumu memurunun mmaşıı ve ödeneğini geri alıyor.Sağlık Bakanlığı,CİMER VE BÖLGE İDARE MAHKEMESİNE başvursa bu haksızlığı giderebili miyiz?
2
Cevapla
Yavuz Tekeli
Sayın CB ve zati alinizce açıklanan, Mecliste oybirliğiyle kabul edilen Hekim ve Emekli Hekim maaş zammı önergesi hâlâ neden bekletiliyor? Kim engelliyor? Bir vesayet mi var yoksa?? Kamu çalışanlarına 3600, idarecilere 8000, 9000 ek gösterge verilirken, Hekimler neden bu listede yok? Hekimlere 7200 Ek Gösterge verilmesini ve Maaş Zammı Önergesinin yasalaşmasıni bekliyoruz.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir