Medimagazin logo

Bakan Akdağ sağlık muhabirlerinin Gazeteciler Günü’nünü kutladı

Bakan Akdağ sağlık muhabirlerinin  Gazeteciler Günü’nünü kutladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bilindiği üzere gazetecilere önemli haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 günü kabul edilmesi nedeniyle her yıl 10 Ocak günü “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilir.

 

Bu 52 yıllık sürede basınımız ve onun değerli mensupları ülkemizin demokratikleşme sürecinde,  haber alma ve ifade özgürlüğünde,  halkımızın doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasında önemli roller üstlendiler.

 

Zaman ve mesai kavramı gözekmeksizin her türlü zor koşulda –savaş, deprem, doğal afet – fedakârca çalışan gazetecilerimizin çabası her türlü takdirin üstündedir.  

 

Sağlık Bakanlığı olarak biz de demokratik hayatımızın vazgeçilmezi olan basınımıza, Sağlıkta Dönüşüm Programını hayata geçirdiğimiz ilk günden itibaren özel bir önem verdik. Uygulamaya geçirdiğimiz tüm projeleri vatandaşlarımıza duyurabileceğimiz, geri bildirimler alabileceğimiz,  kamuoyunun nabzını tutabileceğimiz bir paydaş olarak gördük.

 

Gazetecilik mesleğinin özel bir dalı olan sağlık muhabirliği sadece halkımızın sağlık konusunda doğru bilgilere ulaşmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda toplumumuzun sağlığının korunması, geliştirilmesi ve bilinç düzeyinin artırılmasında yol ve yön gösterici bir işlev taşır. Bu sebeple sağlık haberciliği ve sağlık iletişimine özel bir önem verdik,  başta sağlık muhabirleri olmak üzere basınımızla açık, şeffaf ve samimi ilişkiler kurmaya özen gösterdik.

 

Bugüne kadar birlikte çalıştığımız adeta yol arkadaşlığı yaptığımız sağlık haberciliği yapan gazetecilerimiz ile basınımız, evrensel gazetecilik değerleri ve sorumluluk bilinciyle hareket ederek halkımızı sağlık konusunda bilgilendirerek ülkemizin sağlık koşullarını iyileştirme adına önemli katkılarda bulundular. Bu katkının artarak devam edeceğine inancım tamdır.  

 

Bu duygu ve düşüncelerle sağlık muhabirlerimiz başta olmak üzere bu mesleğe emek ve gönül vermiş tüm basın mensuplarımızın Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

 

 

Prof. Dr. Recep AKDAĞ

Sağlık Bakanı

 

bakan
akdağ
sağlık
muhabirlerinin
gazeteciler
günü’nünü
kutladı
Yorum (1)
Dr. M.K.
Konu gazeteciler olunca gazeteciler kutlanır. Konu doktorlar olunca ise doktorlar kutlanmaz; doğrudan halkın oturduğu tribünlere dönülür!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir