Medimagazin logo

Avustralya'da ilk kez bir insanda H5N1 vakası bildirildi

Avustralya'nın Victoria eyaletinde bulunan bir çiftlikte yüksek derecede patojenik bir kuş gribi türü olan H5N1'in ilk insan vakası tespit edildi. Yetkililer, Meredith çiftliğinde bulunan kuş gribi türünün H7N7 olduğunu belirtirken, bu türün daha önce Avustralya'da da tespit edildiğini açıkladılar.
Kaynak: ntv.com.tr
Avustralya'da ilk kez bir insanda H5N1 vakası bildirildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Avustralya’da ilk kez, yurtdışından dönen bir çocukta oldukça patojenik bir kuş gribi türü tespit edildi.

Victoria yetkilileri, bir yumurta çiftliğinde meydana gelen kuş gribi salgınının küresel endişeye neden olan H5N1 türü olmadığını, H7N7 adındaki oldukça patojenik bir tür olduğunu doğrulayan rapor yayınladı.

Victoria sağlık departmanı, Hindistan'dan yakın zamanda dönen bir çocuğun H5N1 virüsü testinin pozitif çıktığını ve Mart ayında Avustralya'ya dönen çocuğun "ciddi bir enfeksiyon" geçirdiğini, ancak tamamen iyileştiğini ve temas takibinde başka kuş gribi vakası tespit edilmediğini açıkladı.

Virüs, pozitif influenza vakalarının yeni veya endişe verici grip virüsü türlerini belirlemek için daha fazla teste tabi tutulduğu eyaletin hastalık gözetim sistemi aracılığıyla tespit edildi.

Bu vakayla birlikte, Avustralya'nın, bir kuşta veya memelide doğrulanmış bir H5N1 vakası bulunmayan tek kıta olma statüsü sona erdi. Ancak H5N1 türü henüz Avustralya'daki kuşlarda tespit edilemedi.

avustralya
victoria
kus gribi
h5n1
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir