Medimagazin logo

Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi Ankara'ya

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 3 bin 662 yatak kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi olması planlanan Bilkent Şehir Hastanesinin temelini 18 Eylül'de törenle atacak.
Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi Ankara'ya
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla 12 Eylül'de 14 ildeki 15 şehir hastanesi projesinin imza töreninin yapıldığı anımsatılarak, bu kapsamda Ankara'da Bilkent Şehir Hastanesinin temelinin 18 Eylül Çarşamba günü atılacağı bildirildi.

Sahip olacağı 3 bin 662 yatak kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi niteliğine sahip projenin temel atma törenine Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve davetlilerin katılacağı belirtilerek, projeyle ilgili başlıca şu bilgilere yer verildi:

"Toplam 1 milyon 204 bin 713 metrekare yerleşim alanına sahip, 13 bloktan oluşuyor, 119 ameliyathane salonu var, kapalı ve açık otoparklar ile helikopter pisti bulunuyor."

avrupa'nın
en
büyük
şehir
hastanesi
ankara'ya
Yorum (6)
Kadir Gürses
Batı dünyasında , 1000-1500 yataklı hastanelerin yapılmasından bundan 30 yıl önce vazgeçildi.Bu hastanelerin idaresi, lojistiği problemlidir. Günümüzde kabul edilen optimal hastane büyüklüğü 300-350 yataktır ( konuyla ilgilenenler google da "optimal hospital size" yazıp çıkan yazıları okuyabilir). Ankara'ya yapılması gereken bir tane 3500 yataklı hastane değil , 10-15 tane 300-350 yataklı hastanedir.Bu hastanelerin bazıları spesifik konulara da ayrılabilir. Örneğin bir onkoloji hastanesi yapılıp konusunda uzman kişilerin burada çalışması sağlanabilir vs.
0
Cevapla
vatandaş hüseyin
Allah hükümetten razı olsun. eski zamanlardaki muayenehaneler sürseydi vatandaşın hali ne olurdu, tüm doktorlarımıza Allah güç kuvvet versin, sağolsunlar.
1
Cevapla
üç harfli
13 martta avrupanın en büyük hastanesi Sancaktepe'de kuruluyor haberini okumuştuk. Dev hastanelerde kendimizle yarışır olduk. Övünülecek bir durum gibi duruyor. İçini dolduran hekimler sürekli "o şu kadar kazanıyor, ben niye o kadar kazanamıyorum, isyan ediyorum" dedikçe, oralar kaynayan kazan olacaktır. Bunu önlemenin tek yolu, oraları özel hastane statüsünde yönetmektir; ki planlanan da budur. Ben özel hastanede de çalıştım, kimse kimsenin ne kazandığını bilmez, tartışmaz, sızlanmaz, adam gibi sohbet ederdi. Memnun olmayan tasını tarağını toplayıp giderdi, ki ben de gittim. Ama sistem çalışmaya devam eder, hizmette aksama olmazdı. Şehir hastaneleri de bu şekilde hizmet sunmalı.
1
Cevapla
fly
vatandaş hüseyin sen ya uzayda yaşıyorsun ya da şu ana kadar ilaç yazdırma dışında bi işin olmadı doktorla.. beğenmediğin muayenehanecilik döneminde özel muayenede 200 lira para verip üniversite hastanesinde olduğun ameliyatı bugün özelde 10000 liraya yaptıramazsın..muayenehaneciliği savunmuyorum ama muayenehanelerin ortaya çıkış nedeni zamanında doktorun hakettiği miktarı devletin ödememesiydi..senin gibilere üzülmüyorum çünkü bu sistem sana gerçekleri kafana vura vura öğretecek..allah akıl fikir versin ne dim..
0
Cevapla
postenflamatuar
Avrupanın en büyük özel hastanesi ankarada açılıyor. Finansmanı ise SGK ödemesi artı fark ücretidir. Fark ücreti şu anda 2xSGK ücretidir. Allah hükkümetten razı olsun diyen vatandaşlar devlet yetkililerinin temel atma törenlerine katıldığı bu hastanelerin "özel hastane" olduğunu bilmiyor. Hiç "medikal park" açıldı diye hükümete teşekkür edilir mi? Hiç "Dünya Göz Hastanesi" açıldı diye teşekkür edilir mi? Bunlar ticari şirketler, para kokusu varsa açılır zaten. Yalnız vatandaşımız sanırım farkında değil. Bu şehir hastanelerinin faaliyete geçtiği şehirlerde devlet hastaneleri kapatılacaktır. Ortalık tamamen "özellere" kalacaktır. Şu muayeneler gibi özel. Eskiden özellerde sadece muayene ücreti ödeyip devletin hastanelerinde "bedava" veya çok ucuza ameliyat olan vatandaş artık "özel muayene ücretini" ödeyecek ve ameliyat ücretini de ödeyecek. Ameliyat ücreti muaenenin en 10 katı olacak. bazı durumlarda 2000 katına kadar bile çıkabilir. Vatandaşın gidebileceği alternatif devlet hastanesi ve devlet hastanesi doktorları da olmayacağından bu vatandaş tüm birikimini sadece bir ameliyata verecek ya da hastalığıyla yaşayacak-ölecek. Piyasayı bir özel sektör ele geçirdiğinde nasıl acımasız fiyat bindirdiğini görüyoruz. Devlet düzenleyici olarak piyasanın en az %50 sine hakim olmazsa vatandaş ABD deki gibi hastanelere gidemeyecek veya çok büyük paralarla gitmek zorunda kalacak.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir