Medimagazin logo

Arnavut doktordan rüşvet sorununa çözüm: Rüşvet resmileştirilsin

Arnavutluk’ta Tiran Üniversitesine bağlı Travma Hastanesi’nde cerrah olan Dr. Myftar Torba, rüşvet aldıkları gerekçesiyle iki meslektaşının gözaltına alınmasına tepki göstererek, rüşvetlerin resmileştirilerek bu sorunun ortadan kalkacağını öne sürdü.
Kaynak: İHA - Malik Hasa
Arnavut doktordan rüşvet sorununa çözüm: Rüşvet resmileştirilsin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Arnavutluk’ta geçtiğimiz günlerde yaralı olarak hastaneye gelen bir hastadan rüşvet aldıkları gerekçesi ile Serdi Memini ve Ervin Sulaj isimli iki doktor polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Başkent Tiran’da bulunan Tiran Üniversitesine bağlı Travma Hastanesi’nde cerrah olan Dr. Myftar Torba katıldığı bir televizyon programında, rüşvet aldıkları gerekçesiyle iki meslektaşının gözaltına alınmasına tepki göstererek, rüşvetlerin resmileştirilerek bu sorunun ortadan kalkacağını öne sürdü.

Devletten aldıkları net maaşın 800 dolar civarında olduğunu belirten Torba, bu maaşın yeterli olmadığını savundu. “Eğer devlet aldığımız rüşveti tamamen yasaklayacaksa, yarın sabah hastaneye gelen doktor olmayacak” diyen Torba, kendilerine verilen rüşvetlerin resepsiyona bırakılması önerisinde bulundu. Torba ayrıca, hastalara zoraki olarak belirlenen rüşvet miktarlarına da karşı çıkarak, bunun kanunen cezalandırılması gerektiğini ifade etti. Torba, rüşvetin miktarını hastanın kendisinin belirlemesi gerektiğini söyledi.

Birkaç gün önce ülkenin kuzeyinde bulunan İşkodra iline bağlı Velipoya’da bir gaz tüpünün yanması sonucunda 4 kişi yaralanmıştı. Yaralanan kişiler Tiran Travma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Bu hastaların yakınlarından para aldıkları gerekçesi ile Memini ve Sula isimli doktorlar gözaltına alınmıştı.

Hastane doktorları ve çalışanları ise gözaltına alınan meslektaşlarına destek amaçlı protesto düzenlemişti.

doktor
rüşvet
arnavutluk
hastane
gözaltı
Yorum (5)
Hasan Akdemir
Stalin döneminde maaşlar belirlenirken doktorlara 0 (sıfır) ruble maaş yazmış. Danışmanları korka korka nedenini sorduğunda " Doktora halk bakar " demiş. Sosyal bir devlet olduklarından dem vurarak sembolik de olsa bir maaş yazılması istendiğinde, en düşük maaşı doktora yazdıkları rivayet edilir. Aynı kafanın şimdi Arnavutluk'da kendisini göstermesi pek de tesadüf değil.
37
Cevapla
arnavut dr
Na-hoş
0
Cevapla
Şifai Demirel
Çözüm basit 800 doların yanına bir döner sermaye aldatmacası koysunlar bak o zaman birbirlerini yemekten kimsenin sesi çıkıyormu?
0
Cevapla
Port
Adam haklı beyler.turkiye ilk hükümet değişikliğinde bu şekle dönebilir.
0
Cevapla
hasan
Doktorun tanımladığı şey galiba ülkemizde bıçak parası denilen olguya benziyor. Hasta hekime para versin ama gönlünden ne kaparsa gibi birşey ortaya çıkıyor. Sohbet ettiğim eski bir işçi temsilcisine artık rahatsınız SSK hastaneleri devlet hastanesi oldu, sigortalılarda artık hekimlerden şikayet etmez demiştim. O ise keşke eski düzen devam etseydi dedi. SSK'lı olan birçok üst düzey geliri olanlar eskiden mesai dışı hekimlerimizin muayenehanesine gidip tam bir muayene oluyor ertesi günde hastanemizde gerekli tüm tetkikleri yapılıyordu. Bir muayene parasına ameliyatımızı oluyorduk. Üstelik üst düzey bir çalışanda işini bırakıp kuyrukta beklemiyordu. Parası olmayan işçilerin ise zaten hekimlerimizce her türlü işlemi karşılıksız yapılıyordu. Şimdi ise ilaç parası muayene parası gibi birçok kesinti var ki, bize daha fazla yük oluyor dedi. Özel hastaneler dedim, oraya birçok kimsenin gücünün yetmediğini söyledi. Nitekim, baktım ki eski SSK hastaneleri eskisi gibi kalabalık. Özeller ise sakin. Stalinden bahsedilince aklıma eski günler geldi, bal, yoğurt, meyve ve sebze gibi hediyeler getiren hastalarımız bizi dost gibi görüyordu. Asla bazı istisnalar hariç (reality show, iftira, vs) hekimlerinden de şikayetçi değillerdi.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir