Medimagazin logo

Araştırma: İşlenmiş etler tip 2 diyabet riskini artırıyor

Yapılan bir araştırma, tütsülenmiş ve işlenmiş etlerdeki koruyucuların, tip 2 diyabet riskini yarıdan fazla oranda artırabileceğini ortaya çıkardı
Kaynak: Sözcü
Araştırma: İşlenmiş etler tip 2 diyabet riskini artırıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Fransa’daki Sorbonne Paris Nord Üniversitesi’nden araştırmacılar, sosis ve domuz pastırması gibi etlere renk ve tat katmak için kullanılan nitritler ile artan tip 2 diyabet riski arasında bir bağlantı bulduklarını söylüyorlar.

Daily Mail’in haberine göre ekip, Fransa’da 2009’dan beri yaklaşık 7 yıldır izlenen 100.000’den fazla kişiden toplanan verileri inceledi.

Tip 2 diyabet geliştirme riski yüzde 53 daha yüksek

Sonuçlara göre, kurutulmuş etlerle ilişkili karakteristik renk ve lezzetten sorumlu en önemli katkı maddesi olan sodyum nitriti en fazla tüketen kişilerin tip 2 diyabet geliştirme riskinin yüzde 53 daha yüksek olduğu keşfedildi.

Birleşik Krallık ve ABD’de yaklaşık her 12 yetişkinden biri tip 2 diyabet hastasıdır ve bunların yüzde 90’ı fazla kilolu veya obezdir.

Önceki çalışmalar da, çok fazla kırmızı ve özellikle işlenmiş et yemenin, obezite kaynaklı diyabet riskinin artmasıyla bağlantılı olduğunu göstermişti.

 

islenmis et
tutsulenmis et
sosis
nitrit
tip 2 diyabet
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir