Medimagazin logo

Ankara'da mükerrer aşı: 2 doktor görevden uzaklaştırıldı

Ankara Valiliği, bir ilköğretim okulunda öğrencilere üst üste iki kez karma aşı yapılmasının ardından, okul müdürü ile 4 sağlık personelini görevden uzaklaştırdı.
Ankara'da mükerrer aşı: 2 doktor görevden uzaklaştırıldı
FOTO: ARŞİV
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


 Ankara'nın Mamak ilçesinde bir ilköğretim okulu öğrencilerine üst üste iki kez aynı aşının yapıldığının ortaya çıkmasının ardından okul müdürü ile 4 sağlık personeli görevden uzaklaştırıldı.

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Alper Tunga İlkokulu'nda, Toplum Sağlığı Merkezi görevlilerince birinci sınıf öğrencilerinden 51'ine, 20 Şubat 2013'te karma aşı (difteri, boğmaca, tetanoz, polia) yapıldığı ancak bu aşının 24 Aralık 2012'de de yapıldığının anlaşılması üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Sorumlu sağlık ve milli eğitim personeli hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, 2'si doktor 4 sağlık görevlisiyle okul müdürünün görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalığı uzmanı dahil bir sağlık ekibinin, söz konusu okula giderek aşılanan öğrencileri muayene ettiği, kolunda kızarıklık olduğu tespit edilenlere soğuk pansuman uygulandığı bildirilen açıklamada, velilerle de toplantı yapılarak aşıya bağlı lokal etki dışında bir yan etki beklenmediği bilgisinin iletildiği ifade edildi.

ankara'da
mükerrer
aşı:
2
doktor
görevden
uzaklaştırıldı
Yorum (10)
ihsan
zihniyetine tüküreyim bu kararı alanın. Hiç bir zararı olmayacak bir fazladan aşı uygulaması sonucunda nasıl görevden alma yapabiliyorlar. Lanet olsun.
1
Cevapla
m.ayana
vurun doktora,bu kadar hassas iseniz geçen günkü elektrik kesintisinde mı müdahale edilen hastanedeki yöneticileri de alın görevden.yok sizin zihniyet bu.bizdense ne yaparsa yapsın kazadır-kaderdir.garibanı bulunca ez,görevden uzaklaştır.inanın sıra sizede gelecek...
0
Cevapla
cenk pala
Kardesim agir bir yan etki gozlenmeksizin nasil 4 insani yakarsiniz.bu kadar kolaymi ekmeginden etmek.allah belanizi versin.2cihanda rahat huzur bulamazsiniz umarim.yalaka tayfasindan olmadiklari icin canini yaktiginiz bu insanlarin ahi mezarda bile iki yakanizda olsun.meslegi iki paralik ettiniz.bir yagli enseye 4insani harcadiniz.
0
Cevapla
Dr zehir zemberek
Doktorun hemşirenin ne suçu var? Görev veriyorsun git yap diyorsun yapıyor. Onları göreve yollayan memur kimdir, işini takip etmeyen memeur kimdir iknci kere aşı yapılması için personel gönderen, onu bulacaksın. Görüntüyü kurtarmak için birini suçlaman lazım. En güzeli doktor! Linçi serbest. Ankara valiliği bu kadar iş bilmez ise, gerisi ne yapsın? Anadolu'nun ücra köşelerinin neden bu kadar yaşanmaz olduğu daha iyi anlaşılıyor.
0
Cevapla
Ahmet Bozdoğan
Ben görevden almaları yanlış bulmuyorum.Doktorlar muhtemelen TSM aşı sorumlularıdır.2 hemşirede okulda aşıları yapan hemşirelerdir.Belki bir yanlışlıklar zinciri var ancak sahada aşı yapan hemşire hnmların daha dikkatli olmaları lazımdı.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir