Kağıtsız Hastane projesiyle uluslararası ödüle layık görülen Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesinde görevli hekim ve hemşireler, hasta takibini tablet bilgisayar ve akıllı telefonlarla yapabiliyor. Ülkenin ilk ve tek dijital hastanesi olduğu belirtilen Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi Yöneticisi Hamit Doğan, “Kağıtsız Hastane” projesinin hedefinin, hastanede hiçbir alanda kağıt kullanılmaması olduğunu belirtti.
AKILLI TELEFONLA VİZİT
Kağıdın sadece mevzuat gereği ıslak imzanın şart olduğu yazılı onama alınması gibi işlemlerde kullanıldığın vurgulayan Doğan, sistemin hem hekimler hem de diğer sağlık personeli açısından büyük yararları olduğunu söyledi. Doğan, “Laboratuvar tetkikleri, MR, tomografi, mamografi gibi görüntüleme yöntemleri, tamamen dijital sistem üzerinden aktarılıyor. Hekimler vizit sırasında akıllı telefon, tablet bilgisayar ya da hasta başındaki bilgisayardan tetkik ya da ilaç girişi yapabiliyor. Aynı zamanda hastanın değerlerini ekran üzerinden kontrol edebiliyor. Böylece işlemler kısa sürede ve pratik bir şekilde yapılabiliyor” dedi.
TANSİYON TABLETTE
Hemşirelerin de günlük rutin kontrol sırasında hastanın nabız, tansiyon ve ateşini tablet bilgisayarlarla sisteme girdiğini kaydeden Doğan, “Hekimlerimiz isterlerse hastane dışından sisteme girerek hastanın değerlerini ve tedavisini kontrol edebiliyor. Gerekirse ilaç dozunu ayarlayabiliyor, yeni tetkik isteyebiliyor” şeklinde konuştu.
BİR ÜST SEVİYE İÇİN ÇALIŞIYORLAR
Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi Yöneticisi Doğan, hastanenin, uluslararası Sağlık Bilişim ve Yönetim Sistemleri Birliğinin “Analytics EMRAM Stage 6” ödülüne layık görüldüğünü bildirdi. Dünyada dijital hastane kavramının yaygınlaşmaya başladığına dikkati çeken Doğan, “Değerlendirme süreci devam ediyor. Bir üst seviye için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.