Medimagazin logo

Akdağ, Japonya'daki hastaneleri inceledi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, deprem olaylarından sonraki müdahale süreci konusunda Türkiye'nin dünyadaki en iyi ülkelerden biri olduğunu ve depreme hazırlık konusunda da çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Akdağ, Japonya'daki hastaneleri inceledi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TOKYO-Sağlık Bakanı Akdağ, temaslarda bulunmak üzere Japonya'nın başkenti Tokyo'ya geldi. Tokyo'ya ulaşmasının ardından hızlı bir şekilde temaslarına başlayan Akdağ, Japonya Sağlık, Çalışma ve Sosyal Yardım Bakanı Vakio Mitusi ile bir araya geldi.
    

Bakan Akdağ, Japonya'nın sağlık sistemi ve finansmanı ile sağlık sigortası ve yaşlı bakım sistemi hakkında bilgi aldı.
    

Akdağ, görüşmenin ardından Ulusal Sağlık ve İlaç Merkezi isimli bir hastaneyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
    

Ziyaret sırasında kısa bir konuşma yapan Akdağ, Japonya'da üstün bir sağlık hizmetinin verildiğini ve araştırmalar yapıldığını kaydetti. Akdağ, 10 yıldır Türkiye'de Sağlık Bakanı olarak görev yaptığını belirterek, birçok ülkeyi ziyaret ederek tecrübelerini geliştirdiklerini aktardı.
    

Türkiye'de depreme dayanıklı hastaneler inşa etmenin önemini vurgulayan Akdağ, bu çerçevede Japonya'daki yeni tesisleri görmenin önemine dikkati çekti. Hastanenin depreme dayanıklılık, inşa sistemi, yatak kapasitesi, acil durum ve afet durumuna müdahalesi gibi konularda yetkililerden bilgi alan Akdağ, bir süre hastaneyi gezdi.
    

Akdağ, ziyaret sırasında depreme dayanıklılık konusunda yeni teknolojiler gördüklerini söyledi ve Türkiye'de yeni hastanelerde Japonya'daki teknolojiye benzer sistemler kullanıldığını anlattı.
    
Yeni hastanelerde sismik izolatörler
Türkiye'de yeni inşa edilen hastanelerin deprem kuşağında olması halinde, sismik izolatörlü temeller kullandıklarını ifade eden Akdağ, Kocaeli ve Erzurum'da benzer hastaneler olduğunu söyledi.
    

Akdağ, Türkiye'de Japon ve ABD teknolojilerini kullandıklarının altını çizerek, bu teknolojinin deprem bölgesinde hastanelerde kullanılması için ilgili maddeyi yeni şartnamelerin hepsine koyduklarını belirtti.
    

Türkiye'nin bu kapsamda çok sayıda sismik izolatöre ihtiyacı olduğunu söyleyen Bakan Akdağ, "Bu teknoloji hususunda ikna olmuş durumdayız. Bu ziyaretle de iyice pekişti" diye konuştu.
    

Akdağ, Türkiye'nin depreme müdahele konusunda dünyadaki en iyilerden biri olduğunun altını çizerek şunları söyledi:
    

"Önemli olan, binaları sağlam yapıp yıktırmamak lazım. Depremden sonra depreme müdahale açısından Türkiye dünyadaki en iyilerden biri. Ama depreme hazır mıyız- Maalesef hayır. Ancak şimdi de bu dönüşümü gerçekleştiriyoruz."
    

Akdağ, Türkiye'de gelecek 3 yıl içinde 60 bin (hastane) yatağın sismik izolatörlere ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.
    
Depreme dayanıklı hastane
 Ulusal Sağlık ve İlaç Merkezi hastanesinin Başhekimi Dr. Sosuke Kimura da, 16 katlı ve 800 yatak kapasiteli hastanede, yaklaşık 400'ü doktor olmak üzere, toplam 1500 personelin çalıştığını söyledi.

Hastanenin inşasında 100 büyük ölçekli ve esnek sistemli kolon kullanıldığının kaydeden Dr. Sosuke, Japonya'da geçen yıl yaşanan büyük depremde hastanelerinin hiçbir şekilde hasar görmediğini bildirdi.

Sosuke, herhangi bir doğal felaketin ardından hastanenin enerji ve su gibi 3 gün dayanacak altyapısı olduğunu anlattı.

Felaket durumlarında hastanelerinin kapasite artırımını da anlatan Sosuke, afet durumunda, yatan hasta sayısını iki misline, acil müdahaleyi de 5 katına çıkarabildiklerini aktardı.

Bakan Akdağ, görüşmenin sonunda Türkiye'deki acil müdahale sistemi, deprem sonrası müdahale gibi konularda Japon yetkililere bilgi verdi.

recep akdağ
deprem
depreme dayanıklı hastane
japonya
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir