Medimagazin logo

AK Parti Milletvekili Kılıç hekimlere seslendi: 'Vefamızı gösterecek bir düzenleme için çalışıyoruz'

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, hekimler ile sağlık çalışanlarının ücret ve özlük haklarında iyileştirmeler sağlayacak düzenlemelerin görüşüldüğü Komisyon toplantısında yaptığı konuşmada, " Kamuda görevli hekim ve sağlık çalışanlarımızın yaşam standartlarını yükselterek onlara vefamızı uygun bir yasal düzenlemeyi hayata geçirmek için gayret gösteriyoruz" dedi
Kaynak: İHA
AK Parti Milletvekili Kılıç hekimlere seslendi: 'Vefamızı gösterecek bir düzenleme için çalışıyoruz'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, hekimler ile sağlık çalışanlarının ücret ve özlük haklarında iyileştirmeler sağlayacak kanun teklifinin görüşüldüğü Komisyon toplantısında açıklamalarda bulundu. Döner sermaye sisteminde ek ödeme tavan oranlarının artırıldığını ifade eden Kılıç, hekimlere ve sağlık çalışanlarına seslendi.

Vekil Kılıç buradaki açıklamasında, “Son iyileştirmelerle birlikte yaşam standartlarının yükseltilmesi için yapmış olduğumuz çalışma Plan ve Bütçe Komisyonumuzda nihai şekline kavuşarak Genel Kurul gündemine gelmesiyle ilgili sürecimizi tamamlıyoruz. Yapmış olduğumuz düzenlemede öncelikle uzman hekim ve diş hekimlerimizin emekli aylıklarında önemli bir iyileştirmeyi gerçekleştirdiğimizi ifade etmeliyim. Diğer sağlık çalışanlarını da Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 3600 ek gösterge üzerinden tatmin edecek iyileştirmeleri gerçekleştirmiş olacağız. Yine yapılan düzenleme ile Sağlık Bakanlığı döner sermaye sisteminde ek ödeme tavan oranları artırılarak hekim ve diğer sağlık çalışanlarının mali haklarında önemli iyileştirmelere zemin hazırlamış olacağız” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç konuşmasını şöyle tamamladı: 

“Kamuda görevli hekim ve sağlık çalışanlarımızın yaşam standartlarını yükselterek onlara vefamızı uygun bir yasal düzenlemeyi hayata geçirmek için gayret gösteriyoruz. Hekim ve sağlık çalışanlarımızın kazanımlarını tartışmaya açmak, bunların önüne geçmek, buradan siyasi bir rant elde etmek gibi bir niyetimiz yok. Bunu daha iyiye taşıma noktasında bir gayretimiz söz konusu. İnşallah önümüzdeki günlerde çalışmamızı ortaya koyacağız. Samimiyet ve sabır sorunların çözümünde önemli bir kapı açacaktır. Yaptığımız düzenlemenin hekim, sağlık çalışanlarımız ve dolayısıyla milletimize hayırlı olmasını diliyorum”.

 

ahmet kilic
plan ve butce komisyonu
hekim
kanun teklifi
Yorum (11)
BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ
çalişan heki̇mlerle i̇lgi̇li̇ bi̇r maaş artişi veya sabi̇t ek ödeme artişi yok di̇yorsunuz yani̇, söyledi̇kleri̇ni̇zden bunu anliyoruz, 6 ay önce mecli̇si̇n kabul edi̇p sonra sendi̇kalarin baskisiyla i̇ptal edi̇len 5000 li̇ra zam yok, % 20 toplu sözleşme zammida yok, emekli̇lere 1900 li̇ra zam var
7
Cevapla
HEKİM VEKİLLERİMİZ LÜTFEN SES VERİNİZ
döner sermayede ek ödeme tavanini artiriyoruz müjdemi̇di̇r? tavandan alan heki̇m sayisi ülkede 3 ü 5 i̇ geçmez. bürokratlar güzel güzel süslemi̇şler maddeleri̇, gari̇p olan heki̇m mi̇lletveki̇lleri̇ni̇de etki̇lemi̇şler ki̇ hi̇ç i̇ti̇raz etmemi̇şler. sayin heki̇m veki̇lleri̇mi̇z sesi̇ni̇zi̇ duyalim.
10
Cevapla
Dr. X
çalışan çalışmak zorunda olan hekimlerin emekli maaşı 84.maddenin ek 5.fıkrası ile kesilmekte bu kesinti şu an 4000 tl yi bulmakta yasa çıktıktan sonra 6000 tlnin üzerinde kesintiye neden olacaktır. çalışmayan evde oturandan muayenehanesi olandan bu kesinti yapılmıyor. hangi iyileştirmeyi yaptınız.
10
Cevapla
Akif Emre
hekimlerin özlük haklarını düzenleyen kanun tasarısı; döneme uygun, boş baklava gibi zamsız zam düzenlemesi!
1
Cevapla
Sağlık Artuk
ya ben pek yorum yapan biri de değilim ama insanın kimyasını bozuyorsunuz ya bir hiçbir şey vermiyorsunuz bari alay etmeyin yaw allah için.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir