Medimagazin logo

AK Parti Milletvekili İsmail Ok'a yanlış tedavi uygulayan doktor FETÖ bağlantılı çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'a yanlış tedavi uygulayan Prof. Dr. A.A, hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan soruşturma açtı. Öte yandan doktor A.A'nın FETÖ üyeliğinden hüküm giydiği öğrenildi
Kaynak: AA
AK Parti Milletvekili İsmail Ok'a yanlış tedavi uygulayan doktor FETÖ bağlantılı çıktı
AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Alınan bilgiye göre, İsmail Ok, 30 Eylül'de gribal enfeksiyon nedeniyle Çukurambar'daki özel bir hastaneye gitti.

Vücut kırgınlığını gideren serum ve vitamin almak istediğini doktora bildiren Ok'a, kalp ve solunum kaslarını yavaşlatan ilaç verildi.

Bunun etkisiyle kalbi ve solunumu duran Ok, yoğun bakım ünitesine alındı. Hastanede 7 saat yoğun bakımda tutulan ve ailesinin talebi üzerine entübe halde Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Ok, buradaki 4 günlük tedavinin ardından taburcu edildi.

Milletvekili Ok'un şikayeti üzerine yanlış tedavi uygulayan Prof. Dr. A.A, hakkında soruşturma açıldı.

Gözaltına alınan şüpheli Prof. Dr. A.A, savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yanlış ilaç verdiğini kabul etti

Savcılığın tutuklama talep yazısında, şüphelinin olay günü müşteki İsmail Ok'a, ameliyat esnasında kalp ve solunum kaslarını yavaşlatması için kullanılan "Muscobloc" ilacını verdiği belirtildi.

Soruşturma başladıktan sonra özel hastaneden Ok'a ait tedavi evrakının istenildiği ancak kayıtların şüpheli tarafından sistemden silindiğinin tespit edildiğine dikkat çekilen yazıda, şu değerlendirmeye yer verildi:

"Hastane tedavi evrakı, hastanenin mesul müdürü M.A'nın ve tanık beyanı, müştekinin daha sonra sevk edildiği Ankara Şehir Hastanesi'nde müştekiye müdahale eden sağlık çalışanlarının anlatımları ile olay günü müştekinin kalbinin ve solunumunun durmasına neden olan ilacın uygulanmasına ilişkin hastane tedavi evrakının ve kayıtlarının ilgili hastane sisteminden silinmeye çalışılması, şüpheli tarafından müştekiye uygulanan Muscobloc ilacının mahiyeti ve insan sağlığı üzerindeki olası etkileriyle ilgili bilirkişi raporu, şüphelinin tevil yoluyla ikrarı ve bütün dosya kapsamı nazara alındığında şüphelinin, müştekinin 'kasten ölümüne' neden olacak icrai hareketlere giriştiğini gösteren kuvvetli suç şüphesini gösteren somut olgu, emare ve deliller söz konusudur."

"Özensizliğim olmuş olabilir"

Savcılık ifadesinde, olayın yaşandığı özel hastanenin VİP bölümünde dahiliye ve nefroloji uzmanı olarak görev yaptığını belirten şüpheli A.A, müşteki İsmail Ok'un kırgınlığının olduğunu, kendisine klima çarptığını söylediğini aktardı.

Milletvekili Ok'a üst solunum yolları enfeksiyonu tanısı koyduktan sonra tedavi için serum ve bazı ilaçlar vermeye başladığını anlatan A.A, ayrıca kas gevşetici Muscoril isimli ilaç yerine yanlışlıkla Muscobloc ilacı sistemden seçtiğini, bunun da kas yoluyla müştekiye enjekte edildiğini söyledi.

Bunun üzerine fenalaşan Ok'un Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edildiğini, sonraki süreçte sağlığı hakkında yakınlarından sürekli bilgi aldığını belirten şüpheli A.A, şu beyanda bulundu:

"Hastanın durumuyla ilgili hastanın yakınlarını arayarak bilgi almaya çalıştım. Hastanın oğlunu aradığım zaman, hastaya yanlış ilaç uyguladığımıza dair bilgi vermemiştim. Ancak sonraki bir tarihte hastanın doktor olan oğluna yanlışlıkla Muscobloc verildiğini söyleyerek özür diledim. Özensizliğim olmuş olabilir ancak kesinlikle müştekiye yönelik kasıtlı eylemim olmamıştır."

FETÖ üyeliğinden hüküm giydi

Öte yandan Prof. Dr. A.A hakkında 2020'de Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) üyelikten soruşturma açıldığı öğrenildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılama sonundan A.A, "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Dosyanın, kanun yolu incelemesi için Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesinde olduğu bildirildi.

ismail ok
feto
doktor
hastane
yanlis tedavi
Yorum (9)
uzmanhekim
bu şahıs seçildiği partiden akp'ye geçmişti.
2
Cevapla
Medikal
elektronik order ve reçete sistemlerinin bu tip ilaçların isim benzerliklerinde uyarı sistemlerini geliştirmesi lazım diye düşünüyorum. narkotik sedatif ve santral kas gevşetici ilaçların bu tip olmayan ilaçlarla aynı yerde bulunması bile risklidir. kasıt vardır ya da yoktur o yargının kanaatindedir
2
Cevapla
yavuz ergün
mi̇yadren yeri̇ne mi̇vacron u engellemi̇şti̇ bi̇r arkadaşim, ete para vermesi̇nler bence
2
Cevapla
nevzat kulukçu
bunlar buzdağının görünen yüzü olabilir malpraktis anlamında. bilerek olduysa zaten bizim yorumlayacağımız bir şey değil. yalnız uygulama yapan hemşirenin de diplomasını sorgulamak lazım. stajyer olsa muscoblok orderını görünce ne oluyor demesi lazım. her yönüyle sistem dökülüyor arkadaşlar.
9
Cevapla
Ömer hayyam
öldürmek isteyen birisi ameliyatta o ilacı verdim demez. yanlışlıkla da verdim demez. öldürmek istede kimse bilemez. bence ameliyat ağır gelmiş ama yine her zaman ki gibi hiç bir şeyi yoktu , çok sağlıklıydı zırvalamaları öne çıkacak. peki o zaman ameliyat masasında ne işin var ?
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir