Medimagazin logo

Aile hekimliği uzmanları uzaktan eğitim ve mecburi muafiyetine karşı tepkili

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun sözleşmeli olarak çalışan aile hekimlerine uzaktan eğitimle uzmanlık eğitimi imkanı ve mecburi hizmetten de muafiyet hakkı verileceğini bildirmesi üzerine Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği(TAHUD) harekete geçti.
Aile hekimliği uzmanları uzaktan eğitim ve mecburi muafiyetine karşı tepkili
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yarın saat 12.30’da Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklaması yapılıp Sağlık Bakanlığı’na toplu dilekçe verilecektir.

TAHUD açıklamasında Türkiye’de 1985 yılında başlayan, günümüzde 60 üniversite anabilim dalında ve 20 eğitim araştırma hastanesi kliniğinde, 200’ü aşkın öğretim üyesi/eğitim sorumlusu ile gerçekleştirilen Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi sürecinde, 2013 yılı itibariyle 2 bin500 aile hekimliği uzmanı yetiştirildiğini hatırlatarak bine yakın uzmanlık öğrencisinin de eğitim almaya devam ettiğini belirtti.


Bakanın açıklamalarıyla gündeme gelen uzaktan eğitim ve mecburi hizmetten muafiyet hakkının aile hekimliği uzmanları ve uzmanlık öğrencileri açısından ciddi haksızlığa, adaletsizliğe ve eşitsizliğe yol açacağı belirtilen açıklamada huzursuzluğu arttıracak bu uygulamaya tepki olarak basın açıklamasının ardından  Bakanlığa dilekçe verileceği açıklandı.
 

aile
hekimliği
uzmanları
uzaktan
eğitim
ve
mecburi
muafiyetine
karşı
tepkili
Yorum (22)
MEHMET KAYA
Türkiyedeki sağlık sisteminde çözüm önerim; ADINIZI DEĞİŞTİRİN.
0
Cevapla
a.s
Ne uzaktan eğitimi . Bizim ülkenin tıp sorunu teorik eğitim değil pratik eğitimdir. Teorik eğitim konusunda zaten tıp fakültesinde yeterince eğitim aldık ve bu teorik eğitim hastaya çok fayda sağlamıyor. Uzmanlık eğitiminin özünü pratik hasta eğitimi teşkil ediyor. Böyle yaparsanız en büyük adaletsizliği bir daha yapmış olursunuz. zaten sizin neyinizde adalet var. DAĞITIN BAKALIM BOL KESEDEN. SEÇİM YAKLAŞIYOR HERHALDE YATIRIM YAPIYORSUNUZ.
0
Cevapla
ayşe seymenler
diğer alanlarda uzaktan eğitime açılsın....tus niye var o zaman anlayamıyorum?
0
Cevapla
s.k
Uzaktan eğitim alanlara tavsiyem, uzaktan hasta baksınlar;örneğin telefonla ilaç yazsınlar, uzaktan tedavi versin reçete yazsınlar.Bu ne bol kepçeden dağıtım böyle.
0
Cevapla
ömer bilgen
Sayın Bakan Sevgili MediMagazin Takipçisi Doktor arkadaşlarım,biz Tus sınavı ile Bu Branşa girdik,asistanlıgımızı yaptık ,tezimizi hazırladık, jüri önünde sınav verdik ve mecburi hizmetimizi tamamladıktan sonra UZM hekim diplomamızı aldık , uzmanlık sıfatını kullanabildik.Tıpkı diger Uzman Hekim arkadaşlar gibi.Burda şu branş boyle oburu şöyle ayrımı yapmıycam , prosedür buydu.Biz bilmiyormuyduk , merkez bir yerde sağlık ocağında ayda 7-8 bin liraya aile hekimi olarak çalışıp statumuzu korumayı? Soruyorum size ey yetkililer , sayın meslektaşlarım; bu büyük bir haksızlık değilmidir? Eğer bir branşı ortadan kaldırıyorsanız , yani artık TUS başvuru formunda görünmeyecekse , bu branşın uzmanlarının mağduriyetini gidermek zorundasınız.yada tum diger branşlar için de yerinde uzaktan eğitimle uzmanlık yolunu açmak zorundasınız.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir