Medimagazin logo

Adana Tabip Odasından 'Balcalı Hastanesi' tepkisi

Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, 6 Şubat’ta yaşanan deprem nedeniyle hasar gören Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nin yerine Sağlık Kampüsü adı altında çöp arıtma tesisi civarına yeni hastane yapılmaya çalışıldığını belirterek bunun yanlış olacağını söyledi.
Kaynak: DHA
Adana Tabip Odasından 'Balcalı Hastanesi' tepkisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ÇÜ Tıp Fakültesi mezunlarını, akademisyenleri, öğrencileri, sağlık çalışanlarını ve tüm Adanalıları Balcalı Hastanesi’ne sahip çıkmaya çağıran Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, yönetim kurulu adına açıklama yaptı. 

Depremde hasar gören Balcalı Hastanesi’nin ana binasının kapalı olduğunu hatırlatan Suntur, “Binaların kapalı olması nedeni ile Balcalı Hastanesi 200 yatak, Onkoloji hastanesinde 200 yatak, Yüreğir Devlet Hastanesi’nde tahsis edilen sadece iki katta olmak üzere çok kısıtlı şartlarda hizmet ve eğitim vermeye çalışmaktadır.” dedi.

"Mevcut hastane güçlendirilmeli veya yanına ek bloklar yapılmalıdır"

Yaşanan deprem sonrası 13 aylık süre içerisinde sadece poliklinik bloğunda güçlendirme çalışmalarının başladığını hatırlatan Başkan Dr. Suntur, “Diğer iki hastane bloğunda herhangi bir çalışma başlamamıştır. Buna rağmen üniversite yönetimi ‘Sağlık Kampüsü’ adında üniversite kampüsünün en uç noktasına, çöp arıtma tesislerinin çok yakınına yeni hastaneler ve tıp fakültesi binası yapmaya çalışmaktadır. Bunun projesi için para ve zaman harcamaktadır. Yaklaşık 13 aylık sürede öğrenci ve asistan eğitimi aksamış, tüm sağlık çalışanlarının çalışma motivasyonu kırılmıştır. Yeni hastane ve tıp fakültesi binaları projesi yapmak yerine, mevcut hastaneyi hızla güçlendirip gerekirse yanına ek bloklar yaparak sorun çözülmelidir. Öğretim üyelerinin birçoğu hastanemizin kampüsten ve şehirden uzaklaşmasına olumlu bakmamaktadır” diye konuştu.

adana tabip odasi baskani
balcali hastanesi
dr ahmet suntur
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir