Medimagazin logo

Acil servis Suriyelilerle doldu

Ülkelerindeki iç karışıklıklardan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, Gaziantep’in Nizip İlçesi’ndeki çadır kentte yer olmadığı için Nizip Devlet Hastanesi Acil Servisine yerleştirildi.
Kaynak: HÜRRİYET
Acil servis Suriyelilerle doldu
Foto: HÜRRİYET
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Suriye’nin İdlib ve Hama kentlerine bağlı yerleşim birimlerinde çıkan çatışmalardan kaçtığı öğrenilen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 600 Suriyeli, yaya ve araçlarla sınırdan geçerek Hatay’a ulaştı. Buradan kendi imkanlarıyla sınırda bekleyen minibüslere binen Suriyeliler, Gaziantep’in Nizip İlçesi’ne geldi. Suriyelilere Nizip Belediyesi destek olurken çadır kentte yer olmadığı için konaklayacakları mekan bulununcaya kadar, Nizip Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne yerleştirildiler.

Suriyeliler nedeniyle hastanenin acil bölümündeki koridorlar ve hastane bahçesi dolup taşarken savaş yorgunu olan çocukların ise annelerinin yere açtığı battaniyeler üzerinde uyudukları gözlendi. Savaştan kaçtıklarını anlatan Suriyeliler, devam eden çatışmalar nedeniyle çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğini, can güvenliği olmadıkları için çocukları ile birlikte Türkiye’ye sığındıklarını belirttiler.

acil
servis
suriyelilerle
doldu
Yorum (1)
Frankie Bellevan
sorumlusu bizim hükümet. batılılarla beraber hareket ederek adamların ülkesindeki iç çatışmaları körüklediler. çatışmalar arttıkça ve uzadıkça da insanlar dalga dalga ülkelerinden,topraklarından kaçmaya başladılar. afrika ülkesi mali'de ortak hareket edenler(rusya dahil),suriye'de türkiye'yi yalnız bıraktılar. yani türkiye'yi tonga'ya düşürdüler. batıların ipiyle kuyuya inilirse olacağı budur. türkiye hiçbir şekilde suriye'de olan bitenlere,başından beri taraf olmamalıydı. türkiye'nin suriye ve bölge politikası tam bir fiyaskodur. mısır'da olan bitenler de ortada. arap baharıymış. bakalım bu göç dalgaları ve bölge politikaları bizi hangi noktalara sürükleyecek. bakalım,yaşadıkça daha neler göreceğiz geçmişte 1988'de kimyasal silahlarla halepçe katliamı yapıldığı dönemde ıraktan,saddam hüseyin'in zulmünden kaçan yaklaşık 500 bin kürt kardeşimize kapımızı açtığımızda olanların sorumlusu biz değildik. orada insanlık vazifemizi yapmıştık. yine 1989'da bulgar zulmünden kaçan yaklaşık 300 bin soydaşımız geldiğinde de aynı durum söz konusuydu. burada ise ne yazık ki komşumuzda olmaması gereken bir iç savaş'ın destekçisi ve baş aktörlerinden biri olduk. orada yaşayanları,uyanık batılı ülkelerden daha fazla halkı isyana teşvik ederek,suriye'de ve ülkemizde bedeli gittikçe artan ve ağırlaşan bir kumar oynadık.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir