Medimagazin logo

4 bacak ve 4 kolla dünyaya gelen kız, ameliyat edildi

Hindistan'da dört kollu ve dört bacaklı dünyaya gelen iki yaşındaki kız çocuğu dün ameliyata girdi
4 bacak ve 4 kolla dünyaya gelen kız, ameliyat edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hindistan’da 4 bacak ve 4 kolla dünyaya gelen 2 yaşındaki küçük Hint kızı Lakşimi Tatma’nın normal bir vücuda sahip olması için yapılan ameliyat başarıyla tamamlandı.

Hindistan’ın güneyindeki Bangalore kentinin Sparsh hastanesinde dün başlayan ameliyata giren 30 kişilik doktor ekibinden Mamta Patil, ameliyatın iyi geçtiğini belirterek, Lakşimi’nin 48 saat yoğun bakımda kalacağını söyledi.

Lakşimi’nin vücudundan başsız yapışık ikizinin kolları ve bacaklarının yanı sıra iç organlarını da çıkaran ekibin 40 saat sürmesi planlanan ameliyatı 27 saatte bitirdiği belirtildi.

Annesinin karnında gelişmesi duran ve ölen ikizine yapışık bir durumda yaşayan Lakşimi, ikizinin kol ve bacaklarını, böbreklerini ve vücudunun diğer organlarını da alarak dünyaya gelmişti.

Doktorlar, yapışık 2 omurgası, 4 böbreği, karışık sinirleri, 2 mide boşluğu ve 2 göğüs boşluğu yüzünden ayakta duramayan ve yürüyemeyen Lakşimi’nin durumunun 50 binde bir rastlanan vaka olduğunu kaydediyor.

Lakşimi’nin adı zenginliği temsil eden 4 kollu Hindu tanrıçasından geliyor.
Milliyet
4
bacak
ve
4
kolla
dünyaya
gelen
kız
ameliyat
edildi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir