Medimagazin logo

300 reçete Başbakan Erdoğan'ı şaşırttı

Sosyal Güvenlik Kurumu 322 özel sağlık hizmet sunucusu ile 2 bin 364 eczaneyi denetime aldı. Denetimler sonucu ortaya çıkan tablo Başbakan Erdoğan'ı şaşırttı.
300 reçete Başbakan Erdoğan'ı şaşırttı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


SGK denetiminde günde 300'den fazla reçete yazan doktorlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da dikkatinden kaçmadı. Başbakan Erdoğan bu doktorlara ceza kesilip kesilmediğini sordu...

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) risk odaklı denetimiyle ortaya çıkan "hayali hastalara hayali reçete." Bakanlar Kurulu'nun gündemine taşındı. Sabah'ın haberine göre, SGK bürokratları, emeklilik, primler, sosyal güvenlik, kayıt dışı istihdam gibi konularda bilgilendirmek için Bakanlar Kurulu'nun karşısına çıktı. Bürokratlar, bin 322 özel hastane ve 2 bin 364 eczaneye yönelik denetimler hakkında bilgi verdi. Denetimlerde 861 doktorun günlük 300'den fazla reçete yazdığının belgelendiği anlatıldı. Denetim sonuçlarını dinleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın en fazla hastane, eczane arasında bağlantı kuran MEDULA sistemi üzerinden yapılan incelemelerde ortaya çıkan "reçete rekortmeni doktorlar" konusuyla ilgilendiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre Başbakan, bir günde 300'den fazla reçete yazarak rekor kıran doktoru merak etti. Başbakan, sanal işlemi tespit edilen doktorlara ne ceza verildiğini de sordu.

EN ÇOK REÇETE YAZAN DOKTORLAR TAKİPTE

Çalışma kapsamında, hastaneler ile eczanelerin riskliliğini tespit etmek amacıyla bazı parametreler belirlendi. Buna göre, reçete sayısı ve reçete tutarları bakımından en çok reçete yazan ilk 100 doktor ve bu doktorların en çok yazdığı ilk 10 ilaç, bu reçetelerinin gittiği ilk 10 eczane, tutar ve kutu adedi bakımından en çok reçete edilen ilk 50 ilaç ve bu ilaçları en çok yazan ilk 10 doktor takibe alındı.

300
reçete
başbakan
erdoğan'ı
şaşırttı
Yorum (32)
hekim
Bir Allahın kuluda sn başbakana bir hekimin neden 300 hasta bakmak zorunda olduğunu anlatsın. Acilde bir hekim 400-500 hasta görüyor. Ne yapsın bakamayız mı diyelim...
0
Cevapla
erdal
Devlet hastanelerinde hasta kısıtlaması varmı kardeşim devlet hastanesi aciline günde 500-600 hasta geliyor 2 doktor bakıyor bunlar ortalama 300 hasta ediyor, yani SGK diyormu kardeşim bu kadar hastayı nasıl baktın...Öküz altında buzağı aramasın insanlar... 60 dan fazla hasta baktırma doktoruna olsun bitsin,Başbakana yanlış bilgi vermesinler yetkililer lütfen herşeyi doğru söyleyin.. Çözüm şu 60 dan fazla hastaya bir doktora baktırma,gün içinde 60 kotasını bulamayan doktora hasta yönlendirilsin, doktor icabında gelsin acilde 60 hastasını tamamlasın, hem fazla tahlil istenmez hem hastaya fazla zaman ayrılır,isteyen doktor gelir cumartesi pazar çalışır, genel sekreterlik yapılanma hikaye... doğru çözüm budur...zaman az tahlil..giderler azalır dr kazanır.
0
Cevapla
se
Bence Başbakanımıza geçen sene hastanelerde 480,000,000 muayene yapıldığı belirtilseydi bu reçete sayısını garipsemez ve performans sistemine göre bu doktorumuzun en çok tercih edilen meslektaşımız olduğunu öğrenir ve ödül verirdi.
0
Cevapla
Osman D
Herhangi bir reçete yolsuzluğu yapan varsa tabii ki belirlensin ve gereken cezası verilsin. Savunacak bir yanı yok. Ben asıl alt bürokrasi ve rutin hukuk mekanizmasında çözülecek olan bu işler niçin Sn. Başbakan'ın gündemine taşınıyor? Onu anlamıyorum. (Sanırım işgüzar, aferim bekleyen SGK bürokrasinin işi olsa gerek). Zaten kendileri biz doktorları pek hazzetmez eskiden beri. Bari olan bu antipatiyi değişik vesilelerle daha da artırmayalım. Eğer yapabilirsek bu meslekteki dürüst, işini yapan sağlık personelinin mağduriyetlerini anlatıp gündemine bunları taşıyalım lütfen. Saygılarımla.
0
Cevapla
mustafa
Hiç bir hekim bir günde 300 hastayı muayene edemez buna ne zaman ne mesai bir gün için yetmez yıllardır eczane kötü niyetli hekim medikal firmaları gibi odaklar yüzünden bu milletin cebinden milyarlarca dolar çalındı çalınmayada devam edilmektedir 2000 li yıllarda ortaya çıkan bir stent skandalı ile bu ülkenin 3 milyar dolarının nasıl hortumlandıgı tüm çıplaklıgı ile ortaya çıktı burada devletin caydırıcılıgı en üst seviyeye çekecek rekor cezalar vermesi ve bunu hiç bir suretle af vb yasaları çıkararak yapanın yanına kar mantıgını oluşturmaması gerekmektedir. İşini hakkı ile yapan binlerce hekimde eminim bu kirli aç gözlü niyet içeren meslektaşlarından utanıyor ve onlar nedeni ile toplum gözünde zan altında kalmak rencide ediyordur İlaç firmaları bunların dümenine su taşıyan kötü niyetli hekimler eczaneler ve elbette özel hastahaneler ve medikal firmaların çok sıkı denetlenmesi ve her yıl bu şekilde bu milletin cebinden çalınan 4 milyar doların hazinede kalması saglanmalıdır
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir