Medimagazin logo

25 sağlık derneği MASFED bünyesinde toplandı

Marmara Bölgesi'ndeki 13 ilde faaliyet gösteren 25 sağlık derneğinin bir araya gelmesiyle kurulan Marmara Sağlık Federasyonu (MASFED) kamuoyuna tanıtıldı.
Kaynak: ZAMAN
25 sağlık derneği MASFED bünyesinde toplandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Doktor, diş hekimi, eczacı, fizyoterapist, psikolog, hemşire, biyologlardan oluşan 5 bin sağlık çalışanının üye olduğu MASFED, sağlık mensupları arasında dayanışmayı artırmakla birlikte insanlık için projeler geliştirmeyi hedefliyor. Tanıtım gecesine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, insanlara sağlık hizmeti götürmenin bir gönül işi olduğunu vurgulayarak, MASFED'in hem sağlık çalışanlarının sorunları için hem de muhtaç insanlar için önemli bir boşluğu dolduracağını ifade etti. Geceye misafir olarak gelen Somali Kalkınma ve Kamu Hizmetleri Bakanı Marian Kasım Ahmed ise sağlık hizmetlerinden dolayı Türk milletine teşekkür etti.

MASFED'in Bakırköy Wow Otel'de görkemli açılışına yaklaşık bin 300 sağlık çalışanı katıldı. Geceye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas , Somali Kalkınma ve Kamu Hizmetleri Bakanı Marian Kasım Ahmed, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, Yalova İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, Kocaeli İl Halk Sağlığı Müdürü Melih Kaşlı,Sakarya İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar, SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Namık Kaya, İstanbul SGK İl Müdürü Ramazan Yıldız, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış, Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu ve gecenin ana sponsoru olan Bank Asya'nın Genel Müdürü Abdullah Çelik iştirak etti. Gecenin sunuculuğunu Kadir Çöpdemir üstlendi.    
 
Bakan Faruk Çelik, " Dünyada huzur yok. Huzurun olmadığı bir coğrafyada huzuru yeşertme mücadelesi veriyoruz."

Açılışa katılan  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, muhtaç insanlara sağlık hizmeti götürmenin bir gönül işi olduğunu vurguladı. Somali'de görev süresi dolan doktorların, oradaki ihtiyaçtan dolayı geri dönmek istemediklerini anlattı. Bu durum karşısında duygulandığını belirten Çelik, "Somali'de çalışma süresi dolduğu  halde 'Nasıl bırakıp dönebilirim.' diyen doktorlara şahit oldum. Bu durum karşısında gözlerim doldu. Bize düşen görev, işte bu gayretleri desteklemektir. Bu vesileyle Marmara Sağlık Federasyonuna çıkmış olduğu bu hizmet kervanından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.
 
Bakan Faruk Çelik dünyanın içinde bulunduğu sıkıntılı durumundan bahsetti. Doğuda yangın, batıda ise ekonomik durağanlık olduğunu söyleyen Çelik, "Dünyada huzur yok. Huzurun olmadığı bir coğrafyada huzuru yeşertme mücadelesi veriyoruz. Yangını söndürme gayreti içerisindeyiz. Bu bizim asli görevimizdir. Bundan asla vazgeçemeyeceğiz. Bizler yaşanan sorunlar karşısında empati yapmak zorundayız." şeklinde konuştu.
 
Marian Kasım Ahmed ,” Somali'de Türk milleti olarak hastane ve okullar inşa ediyorsunuz. Sadece geçen yıl Somali'de çok şey değişti.”
 
Somali Kalkınma ve Kamu Hizmetleri Bakanı Marian Kasım Ahmed, Somali'de Türk milleti olarak hastane ve okullar inşa edilmesinin çok şeyi değiştirdiğini ifade ederek, Türkiye' den Somali'ye gelen yardımların oradaki insanlar için çok önemli olduğunu belirtti. Yardımlarından dolayı Somali'de Türk halkına büyük bir sevginin olduğunu söyleyen Marian Kasım Ahmed “ Somali'de Türk milleti olarak hastane ve okullar inşa ediyorsunuz. Sadece geçen yıl Somali'de çok şey değişti. İki sene önceye göre Somali çok daha iyi durumda. Somali sokaklarındaki insanlara sorduğunuzda, Türklere karşı farklı bir sevginin olduğunu göreceksiniz. Somaliler sizlere çok minnetdardır.” dedi.
 
MASFED'i oluşturan derneklerin yurtdışında ve yurt içinde faaliyetler yaptığını ve bu çalışmaların daha organize  bir şekilde yapılacağını  söyleyen MASFED Başkanı Uzm.Dr. Ahmet Seyfi Gözaydın konuşmasında, “Savaşın karşısında barışı, düşmanlığın karşısında dostluğu ve kardeşliği vazgeçilmez bir hayat tarzı olarak  gören doktor, diş hekimi, eczacı, fizyoterapist, psikolog, hemşire, biyolog pek çok arkadaşımız  bugün daha büyük hizmetlere imza atacak olmanın heyacanını yaşamaktadır. MASFED, sağlık çalışanları arasında diyalog ortamları oluşturarak insanlık ailesinin maddi ve manevi hastalıklarına şifa olabilecek  projeler üretip hayata geçirmeyi hedeflemektedir. MASFED sağlığa emek veren herkesin  yanında yer alarak , her türlü sorunlarıyla ilgilenmeyi  amaç edinmiştir.” dedi.
    
Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas MASFED ile bu kadar insanın bir araya toplanıp bir hedefe yürümelerinin anlamlı olduğunu söyledi. 25 ayrı dernek ve 25 ayrı gayret olduğunu vurgulayan Kafkas, konuşmasında Somali halkına karşılık beklemeden yardım edildiğini belirterek, "Biz karşılığını başka yerden alacağımızı bildiğimiz için yardım ediyoruz."
dedi. Ayrıca Türkiye'de sağlık sektöründe ki gelişmelere de değinen Agah Kafkas, "Hastanelerde rehin almaların olduğu, organ naklinin kaydının bile yapılamadığı, aşılama oranın geride olduğu günlerden bu günlere geldik." ifade etti.
 
İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ise yurt içi ve yurt dışında zaman zaman bir araya geldikleri sağlık çalışanlarının zor şartlarda özverili çalışmalar yürüttüğünü anlattı. Dokucu, ''Ülkemizin sahip olduğu insan gücü emeği, ekipmanı dikkate alındığında açıkçası dünyada ki onca acıya, ızdıraba ve eksikliğe yetmeyle alakalı çok ciddi sorumlu olduğumuzu gördüm. Hep duam şöyle oldu 'Allah'ım daha büyük kuvvet ver, kudret ver sadece bu millete değil güneşin doğduğu tüm kıtalara hizmet götürmemizi sağla.' Bu vicdani sorumlulukla bir araya geldiğinizi biliyorum hepinizi gönülden tebrik ediyorum." dedi.
 
Gecenin gerçekleştirilmesinde büyük katkıları olan Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik'e bir plaket takdim edildi. Bakan Faruk Çelik ile diğer protokol üyeleri Marmara Sağlık Federasyonu'nun açılış kurdelesini kesti. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneyi usta sanatçı Erhan Güleryüz aldı.

25
sağlık
derneği
masfed
bünyesinde
toplandı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir