Medimagazin logo

Tiroid hastaları ilaçsız kaldı

Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında geri ödemede yaşanan sorun nedeniyle tiroid hastaları ilaçsız kaldı.
Kaynak: CUMHURİYET - Hicran Özdamar
Tiroid hastaları ilaçsız kaldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hastalar, L-tiroksin, Tefor, Levotiron ve Euthrox gibi ilaçları alabilmek için eczane eczane dolaşıyor. İlaç kullanılmadığı taktirde kalp krizinden felce dek birçok sorun yaşanacağını vurgulayan uzmanlar, bir an önce önlem alınmasını istiyor.

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, sağlık politikalarındaki aksaklıklar nedeniyle fiyatları 3 ile 7 lira arasında değişen bu ilaçların bulanamadığını söyledi. SGK fiyatı ucuzlatınca firmaların üretimden vazgeçtiğini, bu durum 1. geçen yıllarda 2-3 liralık kalp, tansiyon için kullanılan dil altı ilaçlarında sıkıntı yaşandığını anlattı. Endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanı Dr. Ekrem Duman da Türkiye’de her 100 kişiden 4’ünün tiroid hastası olduğunu belirterek “Türkiye’de 3 tane muadili olan bu ilaçların bulunamaması halinde birçok kişi kalp krizi, beyin felci, ödem, koma gibi ölüme giden ağır sonuçlarla karşı karşıya kalabilir” dedi.

l-tiroksin
tefor
levotiron
euthrox
tiroid
ilaç
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir