Medimagazin logo

İstanbul'da adres bahanesiyle eczacılara ölüm tehditli saldırı

İstanbul'da eczaneye giden bir kişi annesine telefonda yanlış adres verildiği gerekçesiyle ortalığı birbirine kattı. Eczanedeki bilgisayara yumruk atan saldırgan, 'Televizyondakilere benzemem, senin boynunu kopartırım'' diyerek tehditler savurdu. Eczacılar olayla ilgili şikayetçi oldu
Kaynak: DHA
İstanbul'da adres bahanesiyle eczacılara ölüm tehditli saldırı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay, dün saat 13.45 sıralarında İçerenköy Mahallesi, İçerönköy Yolu Caddesi üzerinde bulunan eczanede meydana geldi. İddiaya göre şüphelinin annesi ilaçlarını almak için eczaneyi aradı. Eczane çalışanı Ayşenur Ören, şüphelinin annesine adresi tarif etti.

Annesine adresin yanlış verildiğini öne süren şüpheli, eczaneye geldi. Reçetedeki ilaçları Eczacı Ayşenur Ören'den isteyen şüpheli, çalışanlara küfür ve hakaretler etmeye başladı. Çalışanların ve müşterilerin uyarılarına aldırış etmeyen saldırgan, bilgisayara yumruk atarak zarar verdi.

Eczanedekiler korku ve panik yaşadı. Ören, saldırganın istediği ilaçları vererek dükkandan çıkmasını istedi. Daha sonra ilaçlarını alan saldırgan eczaneden ayrıldı.

Ayşenur Ören durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri iş yeri kamera görüntülerini inceleyerek saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

 

"Senin boynunu kopartırım, gebertirim"

Eczacı Ayşenur Ören, "19 Haziran günü nöbetçi eczaneydik. Bir hanımefendi arayarak 'yerinizi bulamadım' diye sitem etti. Bir buçuk saat sonra bir kişi geldi eczaneye. 'Siz nasıl yol tarif ediyorsunuz' diyerek reçeteyi fırlattı. Hatta annesi beni arayarak 'oğlum sinirli bir kişi, ona dikkat edin' diye beni uyardı. Annem de 'üslubunuza dikkat edin' diye kendisini uyardı. Küfürler ederek bilgisayarıma yumruk atarak devirdi.

'Ben senin boynunu koparırım, ben senin televizyonda bildiğin erkeklere benzemem, seni gebertirim' diyerek hakaret ve küfürlere devam etti. Üstüme yürüyerek yumruk atmaya kalktı. Bir müşterimiz araya girmeye çalıştı. Herkes bir olup dışarıya çıkardılar. İfademizi vererek şikayetçi olduk.

Polis şu anda arıyor. Anne oğul adreslerinde yok. Biz sağlık çalışanıyız. Kamu hizmeti veriyoruz. Ben bu halde gece nöbetime devam ettim" dedi.

Saldırı anında korku yaşadığını belirten çalışan Serap Tekcan, "Korktum. Elinde silah olabilirdi. Birimize zarar verebilirdi. Ona da kalkıştı zaten. Bilgisayara zarar verdi. Fiziksel temas olmadı ama bütün çalışanlara küfür ve hakaretler etti" diye konuştu.

İstanbul Eczacı Odası'ndan açıklama

İstanbul Eczacı Odası, yaşanan saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Açıklamada, saldırıyı şiddetle kınayan Eczacı Odası, "Meslektaşımıza ve eczane çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hukuki süreci devam eden soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Bu saldırı ne bir ilktir ne de münferit bir olay... Daha önce de belirttiğimiz üzere eczanelerimiz şiddete son derece açık hale gelmiştir.

Hukuki süreci devam eden soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Bu saldırı ne bir ilktir ne de münferit bir olay... Daha önce de belirttiğimiz üzere eczanelerimiz şiddete son derece açık hale gelmiştir.

Bir kez daha tüm yetkilileri eczanelerimizde maruz kaldığımız şiddet olaylarının son bulması için gereğini yapmaya, güvenlik sorunlarımızı çözmeye davet ediyoruz. Artık yeter, bin defa yeter, bu son olsun!" ifadelerini kullandı.

istanbul
eczane
yanlis adres
eczaci
Yorum (6)
cem
ortalık psikopat dolu allah yardımcımız olsun
20
Cevapla
Hayat boyu öğrenci
@cem daha da beteri bu psikopatları toplumdan izole etmek için pratik anlamda işleyen bir sistem yok. bu kişi,hüküm giyse bile eczacının hakim, savcı yakınları yoksa ya adli kontrol şartı ile serbest kalacak ya da cezayı türlü türlü indirimlerle en az sınırdan alacak sonra da pandemi vb bahanelerle
16
Cevapla
Has Odabaşı
https://medimagazin.com.tr/guncel/dso-bir-milyar-insanin-zihinsel-rahatsizligi-var-101080 linki aklıma geldi. ulk: devir kötü her sağlık çalışan kollasın anterior ünü ve posterior ünü .............
6
Cevapla
dr
sağlıkçılar hedefin tam ortasında, tehlikeyle her an burun buruna. buna karşın en savunmasız, korunaksız durumda. cezaların artırılması, yapanın yanına kar kalmamasıyla birlikte en azından bir avm kadar koruma önlemlerinin de alınması şart.
19
Cevapla
OSMAN OZ
eczacilara ruhsatli silah verilmeli...
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir