Medimagazin logo

Eczacılar Samsun'da biraraya geldi

Orta Karadeniz Eczacıları, Samsun Eczacı Odası’nın Ev Sahipliğinde“Sektörel Buluşmalar” Eğitim Toplantısında bir araya geldi.
Eczacılar Samsun'da biraraya geldi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Orta Karadeniz Eczacı Odaları tarafından "Sektörel Buluşmalar" konulu eğitiminin birincisi 3–4 Kasım 2012 tarihlerinde Samsun’da, Samsun Eczacı Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Dünyadaki gelişim ve değişime ayak uydurmak isteyen birçok Karadenizli Eczacı ve Eczane Teknisyeni eğitim almaya başladı. Büyük Samsun Otel’de iki gün süren ve “Sektörel Buluşmalar Eğitim Günleri-1” olarak adlandırılan programın birinci gününde, Eczacılar ikinci gününde ise Eczane Teknisyenlerine yönelik eğitim verildi. İlaç ve medikal sektöründen firmaların temsilcilerinin de yer aldığı eğitim toplantısına Samsun, Ordu, Tokat, Çorum, Amasya ve Sinop illerinden 300’e yakın Eczacı ve 700’e yakın Eczane Teknisyeni olmak üzere toplam 1000 davetli katıldı.
Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, iki gün süren programda; medikal malzemelerin eczanelerde satışı, medula sistemine aktarılabilecek ürünlerin nasıl faturalandırılabileceği, UBB kaydı ve nasıl bayi olunabileceği gibi konuların işlendiğini belirterek; medikal ürün kullanımını gerektiren hastalıkların ayrı bir dal halinde ve hızla yayıldığına dikkat çekti. “Dünyada birçok değişikliklere tanık oluyoruz. Ülkelerin bütün sosyal ve ekonomik dengeleri değişiyor ve bunların içinde bizleri etkileyen unsurlar oluyor. Biz de kendimizi ve teknisyenlerimizi geliştirmek ve meslektaşlarımıza daha faydalı olabilmek adına bir şeyler yapmak için yola çıktık. Eczane çalışanlarımızla birlikte aldığımız eğitimlerle vatandaşlarımıza daha faydalı olabilmek ve işletmelerimizi daha iyi yerlere taşıyabilmek adına bir şeyler yapmak istiyoruz" dedi.

Birinci gün Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı, Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Kuru, medikal malzeme kullanımı gerektiren hastalıklarla ilgili sunum yaptı. Bir medikal firmanın Genel Müdürü Orhan Özçelik’in medikal ve ortopedik ürünlerin nasıl kullanılması gerektiğini ayrıntılı şekilde katılımcılara aktardığı toplantıda, bu ürünlerin eczanelerde satışı ve resmi prosedürler hakkında detaylı bilgiler verildi.

Öğleden sonraki oturuma, Türk Eczacıları Birliği(TEB) Merkez Heyeti on kişilik ekiple katıldı. Genel Başkan Ecz. Erdoğan Çolak yaptığı konuşmada, eczacılığın sorunları ve TEB’in bu sorunların çözümü için yaptığı mücadeleden bahsederken, tüm eczacıların birlikte hareket etmesinin önemini dile getirdi. TEB 2. Başkanı Ecz. Arman Üney de yaptığı konuşmada, TEB’in faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Daha sonra kürsüye gelen TEB Genel Sekreteri Uzm. Ecz. Harun Kızılay yaptığı konuşmada, sağlıktaki dönüşüm doğrultusunda eczanelerin gelişimini istatistiki verilerle anlatarak, Avrupa Birliği’ndeki ülkelerden eczacılık mesleği ile ilgili örnekler verdi. Reçete başına hizmet bedeli, kutu başına ücret ve meslek hakkı gibi talepleri resmi makamlarla görüştüklerini, bunların dışında eczacıların da işletmelerini geliştirmelerinin gerekliliğini, medikal malzeme, bitkisel ürünler ve dermo-kozmetik vb. ürünlerin eczanelerde satılarak karlılıkların nasıl arttırılabileceği konusunda yapılabilecekleri katılımcılarla paylaştı. Bunları gerçekleştirebilmek adına bu tip eğitimlerin önemine dikkat çeken Kızılay, Orta Karadeniz Eczacı Odalarının yaptığı “Sektörel Buluşmalar” başlığı altındaki bu tür toplantıların sayılarının artırılarak Tüm Türkiye’de yapılması gerektiğini ifade etti.

Toplantıya insan ilişkileri ve davranış biçimleri ile ilgili sunumuyla katkı sağlayan Tayfun Talipoğlu’nun eğitici ve eğlendirici konuşması seminere renk kattı.

Programın İkinci günü, Samsun, Ordu, Tokat, Çorum, Amasya ve Sinop illerinden yaklaşık 700 Eczane Teknisyeninin katıldığı toplantı, medikal malzemelerin eczanelerde konumlandırılması ve satışı ile ilgili eğitim gündemi ile başladı. Samsun OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yetkin Bulut’un, “Müşteri ilişkileri ve satış teknikleri” eğitimi ile teknisyenlerin gelişimine katkı sağlandı. Program, Tayfun Talipoğlu’nun Teknisyenlere yaptığı eğitici ve eğlendirici konuşma ile tamamlandı.

Katılımcılara sertifika da verilen seminerin kapanış konuşmasını yapan Samsun Eczacı Odası Başkanı Ecz. Onur Ferhat Karacan, iki gün süren eğitim seminerinde katılım sayısının bini bulmasının doğru bir proje yaptıklarının en büyük göstergesi olduğunu, Türkiye’de ilk defa Eczane Teknisyenlerine yönelik bu büyüklükte bir eğitim semineri gerçekleştirdiklerini söyledi. “Sektörel Buluşmalar” Eğitim günlerine “Medikal malzeme” eğitimi ile başladıklarını belirten Karacan, “Bitkisel Ürünler” ve “Dermo-Kozmetik Ürünler” eğitimleri ile devam etmeyi planladıklarını ifade etti.

Karacan, işbirliklerinden dolayı Samsun, Ordu, Tokat, Çorum ve Amasya Eczacı odalarının yöneticilerine, katkılarından dolayı konuşmacılara, sponsor olan firmalara, oda çalışanlarına, SLS Turizm Kongre Organizasyon firmasına, on kişilik ekiple toplantıya katılan Türk Eczacıları Birliği Merkez Yönetimi ile toplantıya yoğun bir ilgi ile katılan eczacı ve eczane teknisyenlerine teşekkür ederek toplantıyı kapattı.

eczacılar
samsun'da
biraraya
geldi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir