Medimagazin logo

5 yaşındaki çocuğun diş çekimi sonrası ölümü iddiasına soruşturma

Bursa'da diş ağrısı nedeniyle götürüldüğü özel diş kliğinde genel anestezi yapılarak, 1 dişi çekilip, 1’i kanal tedavisi olmak üzere 4 dişine dolgu işlemi uygulanan Deniz Sönmez (5), eve geldikten sonra fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Sönmez, 3 gün sonra, oksijen azlığına bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Aile, oğullarının diş kliniğindeki ihmaller nedeniyle öldüğünü öne sürerken, İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili inceleme, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturma başlattı
Kaynak: DHA - NTV
5 yaşındaki çocuğun diş çekimi sonrası ölümü iddiasına soruşturma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bursa'da yaşayan Elena ve Aydın Sönmez çifti, tek çocukları olan Deniz Sönmez'i, diş ağrısı şikayetiyle 10 Kasım'da, özel diş kliniği zincirinin Hürriyet Mahallesi'ndeki şubesine götürdü. İddiaya göre, muayene sonrası dişlerinde çürük olduğu tespit edilen çocuğa, genel anestezi altında narkoz verilip, operasyon yapıldı. 1 dişi çekilip, 4 dişine de dolgu yapılan çocuk, narkozun etkisini yitirmesiyle rahatsızlandı. 

Ağzında yoğun kanama olan çocuğun, ateşi yükseldi ve titremeye başladı. Küçük Deniz, şikayetlerinin anesteziye bağlı olduğu söylenerek, kanaması olduğu halde ilaç yazılıp taburcu edildi. Eve geldikten yaklaşık 20 dakika sonra fenalaşınca ailesi tarafından kaldırıldığı Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde tedaviye alınan Deniz Sönmez, dün sabah oksijen azlığına bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Aile, anestezi sırasında çocuğun burnuna takılan hava hortumunun geniz etini deldiğini ve kanın ciğerlerine dolduğunu iddia etti. 

Deniz Sönmez’in cenazesi, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, ailenin şikayetiyle Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da inceleme başlatıldı. Diş kliniği yetkilileri ise İl Sağlık Müdürlüğü'ne bilgi verdiklerini, konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını söyledi. 

bursa
deniz sonmez
bursa il saglik mudurlugu
Yorum (7)
SEMİH TAŞKEND
öncelikle ailesine başsağlığı dilerim. bu millet 1 eğitime 2 sağlığa çok önem veriyor. en çok da bu alanda başına iş geliyor. 5 yaşındaki çocuğa kanal tedavisi teklifi başka türlü kabul edilmez....
2
Cevapla
DR Betül
çok çok acı…
4
Cevapla
süzer
genel anestezi ancak down sendromu mental retardasyon gibi vakalarda diş tedavisi için olmalı..yeni açılan pek çok özel diş kliniğinde herhangi bi sorunu olmayan normal çoçuklarımız genel anestezi ile tedavi edilmeye yönlendiriliyor..sağlık bakanlığı özel diş poliklinikleri ni bu yönde denetlemeli
14
Cevapla
CoşkunKBB
çocuklarda 7 yaşına kadar süt dişleri vardır, kökleri olmadığı için çekim kolaydır, bu olayda kanama diatezi gibi bir durum varmıydı acaba.pekçok kan hastalığı var faktör eksiklikleri, hageman faktörü gibi, acı bir durum iyice araştırılması gerekiyor.
3
Cevapla
Cookie Monster
malign hiperterm? dantrolen????
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir