Medimagazin logo

Ankara'da şiddet durmuyor! Görevi başında kadın doktor darp edildi!

Hafta başı Zekai Tahir'de yaşana sağlıkta şiddet olayından hemen sonra bir şiddet vakası daha geldi.
Ankara'da şiddet durmuyor! Görevi başında kadın doktor darp edildi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Çocuk Sağlığı Hastalıkları Hemotoloji Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesinde bir sağlıkta şiddet olayı daha yaşandı. 

Dün öğleden sonra genel poliklinikte muayene sırası gelmemesine rağmen önden girmek isteyen ve beklemesi söylenen bir hastanın babası, Dr. Hande Yatağanbaba'nın başına birkaç yumruk  atarak darp etti.  Hukuki anlamda gerekenin yapıldığı bildirilen olayda hastane yönetiminin de konuyu yakından takip ettiği öğrenildi.  Darp eden kişininde güvenlik memuru olarak çalışmak için yeni sözleşme imzalamış birisi olduğu bilgisine ulaşıldı.

Bugün ise olayı kınamak ve doktorlara karşı yapılan bu kötü muamelenin bitmesi için  hastanede basın açıklaması yapılacak.


Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji, Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doktorun darbedilmesi protesto edildi.

Hastanenin çocuk polikliniğinde görevli Dr. Hande Yatağanbaba'nın bir hasta yakını tarafından dün darbedilmesine ilişkin, sağlık çalışanları tarafından hastane önünde basın açıklaması düzenlendi.

Açıklamaya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Özkan Ünal, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Emrah Şenel ile sağlık çalışanları katıldı.

Prof. Dr. Şenel, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların devam ettiğine işaret ederek, hekimlerin zor durumdaki vatandaşların evlerine kadar gittiklerini ve bunun karşılığının sağlık terörü olmaması gerektiğini söyledi.

- "Siyasileri ve Meclisimizi göreve davet ediyorum"

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili yasal mevzuat olmamasını eleştiren Şenel "Bir sağlık çalışanına yumruk, tekme atana, fiili ya da sözlü saldırıda bulunana ceza verilmiyor, karşılığı alınmıyor. Bu nedenle ilgili siyasileri ve Meclisimizi göreve davet ediyorum. Artık bu tür saldırılarda hukukun önüne bir mevzuat konulsun, bir yaptırımı olsun." diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının değerinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Şenel, sağlık terörüne kurban verilen doktorları andı.

Dr. Hande Yatağanbaba'nın nişanlısı Dr. Metin Yiğit ise başta Yatağanbaba olmak üzere, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları kınadı.

Bu saldırıların, hekimlerin millete hizmet etme şevkini asla zaafa uğratmayacağına işaret eden Yiğit, gözaltına alınan saldırganın ceza alacağına olan inancının tam olduğunu söyledi.

Hastanede hemşire olarak görev yapan Arife Aslan da "Sağlıkçıya dokunma" şiirini okuyarak, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları lanetledi.

- Olay

Çocuklarını tedavi ettirmek üzere Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji, Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen aile, sıra kendilerinde olmamasına rağmen muayenehaneye girdi.

Dr. Hande Yatağanbaba'nın, sıranın kendilerinde olmadığını söylemesi üzerine, aile ve çocuk dışarı çıktı. Sıra kendilerine geldiğinde ise odaya giren anne, çocuğunu tedavi ettirmek istemediğini söyleyerek odadan ayrıldı.

Bunun üzerine odaya giren baba, Yatağanbaba'ya yumruk atarak darbetti. Dr. Yatağanbaba, kafa travması tanısıyla beyin cerrahisinde tedavi altına alındıktan sonra taburcu edildi.

Polis, saldırgan babayı gözaltına alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

sağlıkta şiddet
darp
ankara
Yorum (17)
Can Canan
Dr lar itibarsızlaştırılıp,halk ta düşman edilirse olacağı bu..Malesef bunlar daha,iyi günlerimiz..
57
Cevapla
dr
Geçmiş yıllarda askerin, polisin düğmesini koparmak 6 aydan başlar diye bir yasa vardı. Benzerinin sağlıkçılar için de ivedilikle çıkması gerek. Vatandaş sorunu ya da sorun olarak algıladığı herşeyi kaba kuvvetle halletmeyi adet haline getirdi ki ipin koptuğu yer burası. Kendine göre cezayı kesiyor. Yüzümüze karşı "boşuna dövmüyor, öldürmüyorlar bunları" diyorlar. Sağlıkçı hastayı gördüğünde, bundan bana zarar gelir mi diye düşünmeye başladı ki, bu algıya yol açan sözel ve fiziki şiddetin ivedilikle bitirilmesi gerek. ÇÖZÜM, sağlıkçıya elini ya da dilini kaldıran içeri girecek. Normalleşmek için bu şart. Yasa çıkar çıkmaz, fazla uygulamaya bile gerek kalmadan asayiş sağlanır,sağlık personeli üzerindeki baskı bir nebze azalır. Vatandaşımız bu yönüyle de çok zeki , kurnaz, anlayışlı ve kavrayışlıdır...
23
Cevapla
dr.mayer benzingen
yıllarca devlet, ortalığa, hasta ve yakını mayınını döşedi...patlayıp duruyor şu an!!...artık kime denk gelirse... belkide sıra sizde...???
43
Cevapla
A
Hukuki olarak gereken yapılmış mış mış. Yahu caydırıcı bir ceza mı var? Uyduruk bir ceza, o da erteleniyor
38
Cevapla
murat han
Çekmecemde biber gazı spreyim var. Hiç düşünmem bronşiollerine kadar biber gazıyla doldururum. ( Tohumuna para mı verdim ?) Sonradan şikayet etmiş polis gelmiş bana ne? nasılsa doktora vuranlar hemen çıkıyor ? emsal di mi?
43
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir