Medimagazin logo

Giresun Üniversitesi öğretim üyeleri polikliniği ilgi gördü

Giresun İlhan Özdemir Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başlayan Giresun Üniversitesi öğretim üyeleri poliklinikleri iki ayda bin 877 ayakta, 210 yatan ve 413 ameliyat olmak üzere 2 bin 490 hasta tedavi gördü.
Giresun Üniversitesi öğretim üyeleri polikliniği ilgi gördü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

GİRESUN (İHA) - Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyeleri Plastik Cerrah Prof. Dr. Ömer Şensöz, Enfeksiyon Uzmanı Prof. Dr. Alaaddin Pahsa ve Ortopedi Uzmanı Yardımcı Doç. Dr. Atilla Çıtlak’ın iki ay önce Giresun İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde hizmet vermeye başladıklarını hatırlatan Başhekim Operatör Dr. Ahmet Bal, Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi için önemli bir adım atıldığı gibi hastaneye olan talebin de arttığını ifade etti.

Başhekim Bal, “Aralık ayında Plastik Cerrah Prof. Dr. Ömer Şensöz 255 ayakta, 63 yatan,175 ameliyat; Enfeksiyon Uzmanı Prof. Dr. Aladdin Pahsa 114 ayakta , 7 yatan; Ortopedi Uzmanı Yardımcı Doç. Dr. Atilla Çıtlak 609 ayakta, 26 yatan 56 ameliyat olmak üzere bin 305 hastaya hizmet vermiştir. Ocak ayında ise Plastik Cerrah Prof Dr Ömer Şensöz 221 ayakta, 66 yatan,141 ameliyat; Enfeksiyon Uzmanı Prof. Dr. Aladdin Pahsa 254 ayakta, 15 yatan ve Ortopedi Uzmanı Yardımcı Doç. Dr. Atilla Çıtlak ise 424 ayakta, 33 yatan ve 41 ameliyat olmak üzere bin 185 hasta tedavi olmuştur” dedi.
 

giresun
üniversitesi
öğretim
üyeleri
polikliniği
ilgi
gördü
Yorum (5)
t.a.
giresun sütçü imam üniversitesi hocalarının örnek davranışı hepimize örnek olmalıdır.
0
Cevapla
Duru B.
EVET, BU "HOCA"LAR ÖRNEK OLMALI TABİ
0
Cevapla
Alperen Ergin
Bu haberin doğruluğuna inandınız mı yoksa. Bakın basit bir hesap yapalım durumu matematiksel olarak ortay koyalım. Sayn Op.Dr. Ömer Şensözün aralık ayında 175 ameliyat yaptığı, bunları yaparkende 255 hastayı ayaktan 63 hastayı da yatırarak tedavi ettiği bunlerın hepsinide sadece bir ayda yani 20 iş gününde yaptığı söyleniyor. Şimdi 175 ameliyat sayısını 20 iş gününe böldüğünüzde günde 8.75 yani yaklaşık 9 hastayı ameliyat ettiği ortaya çıkar. Her bir hastanın ameliyatı ortalama 1(bir) saat sürse(şayet yapılan her müdahele, pansuman vb. ameliyat olarak sayılıp insanlar yanıltılmamışsa)günün 9 saati devamlı ameliyat yapmış olması gerekiyor. Peki bu kişi hiç mi ara vermemiş, yemek yememiş, çay, kahve içmemiş, lavaboya gitmemiş, 255 ayaktan hastayı ne zaman ve nasıl muayene etmiş, her birine ne kadar zaman ayırmış, 63 yatan hastaya ne kadar zaman ayırmış? Saygıdeğer başhekimin, kendi işlerini yapacaklarına olmayan ancak ucunda performans olan işi yapmayı tercih eden, oradaki aynı branştaki doktorların pastalarından aslan payını götürmeleri nedeni ile bozulan iç huzuru yeniden temin edebilmek, talimat üzerine bunlara verilen yüksek performans gelirini gerçekten yıllardır emek veren fazlasıyla hakeden ama hakkını üniversiteden gelenlerle paylaşmak zorunda bırakılan hatta aslan payını kaptırdıkları, haksızlığa uğramakta oldukları nedeni ile doğacak tepkileri hafifletme adına doğruluğuna kendisinin de inanmadığı bu bilgileri vermek zorunda kaldığı ortadadır. Allah kendisinin yardımcısı olsun.Üniversitenin öğretim üyesi kadrosunda olan, gerçek görevleri eğitim ve bilimsel çalışmalar yapmak olan bu kişiler acaba asıl görevleri ile ilgili olarak neler yapmışlar, bilime ve eğitime hangi katkıyı sağlamışlar, üniversitenin diğer öğretim üyelerinden yasal olarak ne ayrıcalıkları varmış ki yök yasasının ilgili maddelerince açık olarak yasaklanmış olmasına rağmen haksız ek kazanç elde etmeleri başarı imiş gibi takdir edilmektedir. Sayın Dr. Pahsa nın da ayda 114 ve 254 hastayı ayaktan muayene ettiği belirtilmiş. Aynı kişi acaba maaşını aldığı, kadrosunu işgal ettiği üniversite hastanesi polikliniklerinde yılda kaç hasta bakmış, bakmamışsa bunun nedeni tamamen duygusalmı olmuş, bende üniversite hastanesinden poliklinik hizmeti almış birisi olarak yaklaşık 2 yıldır zaten üniversite hastanesinin poliklinik hizmeti vermekte olduğunu biliyorum. Amaç sadece hasta bakmaksa oradada gayet güzel bu hizmet verilmektedir.
0
Cevapla
dr.bilen
verilen rakamlar inandırıcılıktan çok uzak,olduğunu kabul etsek bile bir akademisyen tüm zamanını bunlara harcayarak eğitim ve araştırmayı ne zaman yapacak?zaten amaç da bu,eğitimi kaliteyi yok etmek sağlık zincirlerine ucuz işçi sağlamak,ülkeyi geleceği düşünen kim?
0
Cevapla
Dr Hakan
Alperen Bey siz sahiden esnafsınız galiba. Çünkü doktor olsaydınız, özellikle benim gibi büyük ameliyat yapan bir cerrahi branş doktoru olsaydınız plastik cerrahaların listeye günde 8-10 tane nevus, sivilce, hemanjiom vs yazarak (bunlar 10 -15 dk sürer ve öğlene biter hepsi) bunları yatırarak ameliyat olarak saydırdığını ve her ay listede birinci olduğunu bilirdiniz. Benzer şekilde göz kataraktlarıyla 2. olur, kadın doğum kürtaj ve sezeryenle 3. olur ve bunları üroloji, genel cerrahi izler bu her yerde böledir...
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir