Medimagazin logo

Denizli'de aile hekimleri uygulamasının 1. yılı

Aile Hekimliği uygulamasının 1. yıldönüm sebebiyle basın toplantısı düzenleyen Denizli Aile Hekimleri Derneği (DAHED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsmail Sayar, uygulamanın başlamasıyla birlikte, Denizli'de sağlık hizmetlerinin büyük ilerleme kaydettiğini söyledi
Denizli'de aile hekimleri uygulamasının 1. yılı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

DENİZLİ (İHA) - Aile Hekimliği uygulamasının 1. yıldönüm sebebiyle basın toplantısı düzenleyen Denizli Aile Hekimleri Derneği (DAHED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsmail Sayar, uygulamanın başlamasıyla birlikte, Denizli'de sağlık hizmetlerinin büyük ilerleme kaydettiğini söyledi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Basın Merkezi'nde düzenlenen toplantıya DAHED üyeleri de katıldı. DAHED Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsmail Sayar, uygulamanın başlaması ile sağlık hizmetlerinde büyük ilerlemelerin kaydedildiğini söyleyerek, "25 Kasım 2006 da ilk hekim yerleştirmesiyle başlayan aile hekimliği uygulaması, 25 Aralık 2007 itibariyle Denizli'de birinci yılını dolduracak. Yapılan ilk yerleştirmede, aile hekimliği bölgelerinin yüzde 70'i doldurulmuşken, uygulamanın olumlu yönleri tüm hekimlerin bu sistemi benimsemesi ve sisteme dahil olmasına ve Denizli'de yaşayan tüm vatandaşların birer aile hekimine kavuşmasına olanak vermiştir. Geçirdiğimiz bir yıllık süreçte yaşanılan çeşitli zorluklara rağmen, vatandaşlarımızın da katılımıyla Denizli'de sağlık hizmetlerinin sunumunda büyük bir ilerleme kaydedilmiş, vatandaş memnuniyeti en üst düzeye taşınmıştır" dedi.

Türk Tabipler Birliği'nin uygulamaya karşı çıktığını ve aile hekimliğini seçen doktorlara ağır ithamlarda bulunulduğunu söyleyen Sayar, "Bu sürecin başlangıcında Denizli'nin pilot il olması ile birlikte, üzülerek belirtmek istiyorum ki, meslek örgütümüz ve üyesi olduğumuz Türk Tabipler Birliği Denizli Tabip Odası yönetim kurulunun, Aile Hekimliği uygulamasına geçiş aşamasında hekimleri siyah-beyaz olacak şekilde İKİ gruba ayırması, Aile Hekimliğini seçen hekimlere ağır ithamlarda bulunarak suçlaması, uygulamayı her yönüyle değerlendirmek yerine, sadece olumsuzlukları gündeme getirerek karamsar bir tablo çizmesi, üyesi olan aile hekimlerinin geçiş aşamasında yaşadığı ve yaşayacağı sorunları çözmek yerine, bir propaganda amacı olarak kullanıyor olması, gerek hekimlerin gerekse yardımcı sağlık personelinin uygulamadan uzaklaşmasına hekimler arasında mesleğimiz gereği amacımız aynı olmasına rağmen farklı kutuplaşmalara sebep olmuştur. Tüm bu olumsuzluklara rağmen tabip odamızın tüm hekimlerin meslek örgütü olduğu gerçeğinin bilinciyle ortak bir noktada buluşup, aynı amaçlar için çalışacağımız günlerin de uzak olmadığı inancındayım" dedi.

Bir yıllık süreçte yaşanan olumlu gelişmelerin ve vatandaş memnuniyetinin her geçen gün artmasının, son yapılan yerleştirmelerde etkisini gösterdiğini belirten Dr.İsmail Sayar, "Boş olan bölgelere yoğun hekim talebi olmuş, bu bölgelerdeki vatandaşlarımız da aile hekimine kavuşmuştur" dedi.
DAHED Yönetim Kurulu Başkanı Dr.İsmail Sayar, aile hekimlerine verilen destekten dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

denizli&#8217
de
aile
hekimleri
uygulamasının
1.
yılı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir