Medimagazin logo

Türk Eczacıları Birliği: İlaç yokluğundan eczacılar sorumlu değil

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, 16 Aralık’ta Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ilaç fiyatlandırmasının dokuz gün sonra yürürlüğe girecek olmasının yaratabileceği sorunlara dikkati çekti
Kaynak: AA
Türk Eczacıları Birliği: İlaç yokluğundan eczacılar sorumlu değil
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, "İlacına erişemeyen hastalarımız için her dakikanın kritik olduğunu en iyi bilen meslek grubuyuz. Şu anda piyasada bulunamayan ilaçların sorumlusu meslektaşlarımız değildir" ifadelerini kullandı. 

Beşeri tıbbi ürünlerde euro kuru yüzde 25 artırıldı

Üney, yaptığı yazılı açıklamada, ilaç fiyatlandırmasında kullanılan avro kurunun güncellemesine dair kararın 16 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsattı. Kararın, yayımlanmasından 9 gün sonra yürürlüğe gireceğini, bu durumun ilaca erişimde sıkıntılara yol açtığını belirten Üney, şunları kaydetti: 

"İlaca erişemeyen hastalarımız için her dakikanın kritik olduğunu bilen meslektaşlarımız, hastalarını ilaçsız bırakmamak için adeta çırpınmaktadır. Ancak yaşanan sorun ortadadır. Heyetimiz, başta Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu olmak üzere tüm paydaşlarla hızlı bir görüşme trafiğine geçmiş, krizin aşılması için uygulamanın yürürlük tarihinin erkene çekilmesini ısrarla talep etmiştir. Bugüne değin kesintisiz sürdürdüğümüz çabalarımız ne yazık ki sonuçsuz kalmıştır. İlacına erişemeyen hastalarımız için her dakikanın kritik olduğunu en iyi bilen meslek grubuyuz. Şu anda piyasada bulunamayan ilaçların sorumlusu meslektaşlarımız değildir."

 


 

turk eczacilari birligi
ilac
eczaci
arman uney
Yorum (3)
Köyün Delisi
olmayan ilacı yazıp reçete eden bu "tohturlar" war ya, işte bütün mes elee bu........
1
Cevapla
nevzat kulukçu
yıllardır zamları önceden ileri tarihli açıklayıp eczacıyı da hastaları da perişan edip depoların ekmeğine yağ sürüyorlardı. geçen sene akıl edip gecesinde açıklayıp sabah uyguladılar sıkıntı bitmişti. bu sene yine ileri tarihli açıklayıp sistemi kilitlediler.
5
Cevapla
hasan
bazı eczacılar diğer esnaflar gibi para peşinde koşar olmuşlar. piyasada 8mg'lık cardura olduğu halde zamlı fiyattan satmak için yok demeleri anlaşılamaz. belki az kazanırlar ama neticede eczacılıkta bir sağlık hizmetidir. kutuların üzerine fiyatının da yazılması zorunlu olmalı.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir