Medimagazin logo

Eczacıya ilaç verip, kazada oğlunu kaybetmesine neden olmakla suçlanan diğer sanığa da tahliye

Ankara'da eczacı Büşra Akdoğan'a gizlice nörolojik ilaç verip, trafik kazası yapmasına ve 4 yaşındaki oğlunun ölümüne neden oldukları suçlamasıyla yargılanan sanıklardan kalfa S.Ö. de tahliye edildi
Kaynak: DHA
Eczacıya ilaç verip, kazada oğlunu kaybetmesine neden olmakla suçlanan diğer sanığa da tahliye
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kentte 20 Aralık 2020'de meydana gelen trafik kazasında yaralanan ve oğlu Ahmet Nazif Yıldız'ı kaybeden eczacı Büşra Akdoğan, yanında çalışan kalfa S.Ö. ile yardımcısı M.İ.B'nin yiyecek ve içeceklerine gizlice şizofreni tedavisinde kullanılan nörolojik ilaç kattıklarını, bu nedenle trafik kazası geçirdiğini iddia edip, şikayetçi oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sonrası, S.Ö. ve M.İ.B. hakkında iddianame düzenlendi.

2 sanık için 3 suçtan ceza istemi

İddianamede; inceleme sonucu S.Ö. ile M.İ.B'nin usulsüz ilaç alım satımı yapıp, SGK'yı zarara uğratarak 'nitelikli dolandırıcılık' suçunu da işledikleri, eczacıya gizlice ilaç vererek, kendileri üzerindeki denetim imkanını ortadan kaldırdıklarını ve bu sayede de 1 milyon 700 bin lira haksız menfaat temin ettikleri belirtildi.

Ankara'da şok eden olay: Eczacı kalfasının korkunç planı 4 yaşındaki çocuğu hayattan kopardı!

 İddianamede ayrıca Ö. ve B'nin bu 2 suçun yanı sıra Büşra Akdoğan'ın yiyecek ve içeceklerine kattıkları ilaç nedeniyle kaza yapmasına neden olarak, çocuğunun hayatını kaybetmesine sebebiyet verdikleri için 'olası kastla çocuğu kasten öldürmek' suçunu da işledikleri kaydedildi. İddianamede, Ö. ve B.'nin 3 suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Tutuklu tek sanık da tahliye edildi

Ankara 24'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya; tutuklu sanık S.Ö. ile taraf avukatları katıldı. Tanıklar dinlendikten sonra mahkeme, Ö.'nün tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak, yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. Diğer sanık M.İ.B. ise 22 Mart'ta görülen duruşmada tahliye edilmişti.

Oğlunu kaybetmişti... Eczacıya ilaç vermekle suçlanan sanıklardan 1'ine tahliye

busra akdogan
eczaci
ankara
eczaci kalfasi
Yorum (2)
Has Odabaşı
yani şimdi eczcaı hanım iftira suçu mu işlemiş oldu? giden evlada ve yapılan kamu zararına ne olacak? neler oluyorrrr?????????? neler olacakkkkkkkkkkk???????????????????
11
Cevapla
Fatma
yaziklar olsun! katilleri serbest bırakan adaletsiz sistem mi yoksa mağdur ve acılı bir anne yüreğine tekrar tekrar kor alevler düşüren sistem mi yoksa ikisi birden mi? bu ahlar yerde kalır mı? elbette kalmaz. yüzyılda görülmemiş daha ne felaketler yağar tepemize de akıllanır mıyız işte onu bilmem
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir