Medimagazin logo

Yeryüzü Doktorları Suriye için ilaç kampanyası başlattı

Uluslararası sivil toplum kuruluşu 'Yeryüzü Doktorları', Suriye için ilaç kampanyası başlattı.
Yeryüzü Doktorları Suriye için ilaç kampanyası başlattı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık hizmetlerine yoğunlaşan Yeryüzü Doktorları, Suriye'de 22 aydır süren saldırılar sonucu temel sağlık sisteminin çöktüğünü, ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısının had safhada olduğunu açıkladı.

Yeryüzü Doktorları'ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki tıbbı ihtiyaçlar nedeniyle Suriye içinde ve sınırında sağlık yardımı yapıldığı belirtildi.

Sağlık ihtiyaçları için ilaç kampanyası başlattığını ve 360 bin lira yardım topladığını kaydedilen açıklamada, toplanan yardımlarla Suriyeli hasta ve yaralıların tedavisi için Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bir sağlık istasyonu kurulduğu bildirildi.

Açıklamada, sağlık istasyonunda aile hekimi, genel cerrah, laborant ve hemşirelerin çalışacağı ve bir eczanenin bulunacağı ifade edildi.

Daha önce Suriye'ye Lübnan üzerinden 9 milyon dolar değerinde ilaç bağışı ulaştırıldığı belirtilen açıklamada, mülteci kamplarının dışında kalan ve sağlık hizmeti alamayan 4 binden fazla sivilin bulunduğu vurgulandı.

Çatışmaların sürdüğü yerlerde sağlık görevlisi olmadığı için sivillere ilk yardım eğitimi vermenin planlandığı aktarılan Yeryüzü Doktorları'nın açıklamasında, ayrıca Suriye'ye yardım için başlatılan 'Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye' kampanyasının desteklendiği dile getirildi.

yeryüzü
doktorları
suriye
için
ilaç
kampanyası
başlattı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir