Medimagazin logo

Yeni mezunlar hastanede ölümü arttırıyor!

Tıp fakültelerinden yeni mezunların iş başı yaptığı ağustos ayında hastanede ölümlerin arttığı ortaya çıktı
Yeni mezunlar hastanede ölümü arttırıyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İngiltere'de tıp standartlarını belirleyen Medikal Kraliyet Kolejleri Akademisi (AMRC) tarafından yapılan bir araştırma, tıp fakültesi öğrencilerinin mezun olarak hastanelerde iş başı yaptığı Ağustos ayında hastanede ölümlerin yüzde 6 arttığını ortaya çıkardı.

Independent'ın haberine göre, her yıl Ağustos ayında 6 bin tıp fakültesi öğrencisinin mezun olarak doktor olarak hizmete başladığını bildiren AMRC, bu tarihte ölümlerin artması nedeniyle, mezuniyet günü olan Ağustos ayının ilk Çarşamba gününün “Kara Çarşambaö olarak adlandırıldığını açıkladı.

AMRC Yönetim Kurulu Başkanı Alastair Henderson, mezuniyet tarihinde hastanede ölümlerin arttığı gerçeğinin uzun zamandır bilindiğini kaydederek, bu yıl ilk kez önlemler alınması için girişimde bulunduklarını duyurdu. AMRC bu çerçevede, acemi doktorların iş başı yaptığı Ağustos ve Eylül aylarında tecrübeli doktorların izin yapmamasını kararlaştırdı.

Buna ek olarak, yeni mezun doktorlar klinik görevine başlamadan önce dört gün ön eğitim alacak.

yeni
mezunlar
hastanede
ölümü
arttırıyor!
Yorum (3)
op
Bizim mesleşdaşlara söylense hiçbirimiz kabul etmeyiz. Bizde de benzer durum sözkonusu olabilir.
0
Cevapla
UZM.DR
Bizde her öğrenci uzman olma hayaliyle pratik yapmadan teorikte boğuluyor.Bunun sonucu olarakta mesleğinin gereklerini yerine getiremiyor.Tıp eğitimi ve uzmanlık eğitimi bence sil baştan değişmeli.....Önce doktor yetiştirmeli sonra uzmanlık olmalı.
0
Cevapla
ihsan
UZM.DR (AİLE HEKİMİ) size katılmıyorum eğitim değişmeli, ya 8-9 yıllık eğitimle aile hekimi ya da acil hekimi olmalı, ya da 5 yılın üstüne 5-6 yıl yaparak uzman hekim olunmalı. Tüm uzman hekimlere pratisyenlik ünvanı verilmemeli. Şu anki 6 yıllık pratisyen hekimlik tamamen kalkmalı. Kimse de bir uzman hekime sen de 6 yıl okudun tıp doktorusun diyememeli ve branşı dışında hasta bakmaya zorlayamaması gerekir. Tabiki TUS 'a da sadece 1 yıl içinde kazanma şansı verilmeli ve kazanamayanlar ya aile hekimi ya da acil hekimi olmalı.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir