Medimagazin logo

Radyoloji uzmanı bu rozeti taktı diye tutuklandı

Mısır'ın Mansura kentindeki Miyt Gamr Hastanesi'nde radyoloji uzmanı olan Dr. Mirvet Mustafa Celile'nin yakasına "Rabia rozeti" taktığı için tutuklanması büyük tepki topladı.
Radyoloji uzmanı bu rozeti taktı diye tutuklandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Mısır'ın Mansura kentindeki Miyt Gamr Hastanesi'nde radyoloji uzmanı olan Dr. Mirvet Mustafa Celile'nin yakasına "Rabia rozeti" taktığı için tutuklanması büyük tepki topladı.

Mansura'da, Miyt Gamr Hastanesi'nde çalışan Dr. Mirvet Mustafa Celile, başhekim tarafından yakasındaki "Rabia rozeti"ni çıkarması yönünde uyarıldı. Ancak Celile, ölen bir arkadaşının hatırasını yaşatmak için rozeti taktığını ve bunun kendisine ait bir aksesuar olduğunu belirterek, başhekimin buna karışamayacağını söyledi.

Bu görüşmenin ardından kısa bir süre sonra, Celile'nin muayenehanesine güvenlik güçleri baskın düzenledi. Gözaltına alınma kararı kendine tebliğ edildiğinde polis şefine savcılık kararını soran Celile, apar topar askerlerin sırtında polis arabasına taşınarak gözaltına alındı.

Savcılık sorgulamasının ardından hakkında 15 günlük ihtiyati hapis kararı çıkan bayan doktora yöneltilen suçlamalar arasında "rozet" ifadesi yerine "yasaklı bir cemaat (İhvan) üyesi olmak" suçlamasının yer alması dikkat çekti.

Geçen 28 Ocak'ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Celile hakkında verilen karar büyük tepki topladı.

Tabibler Odası Hürriyetler Komisyonu, yakasına "Rabia rozeti" taktığı için tutuklanan Dr. Celile'nin serbest bırakılmasını istedi. Olayı sert bir dille kınayan Tabibler Odası Hürriyetler Komisyonu, konuyu resmi makamlara iletmesine rağmen herhangi bir sonuç alınamadığını bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tabibler Odası da, Celile hakkında verilen kararı insan haklarına karşı yapılan sorumsuz bir davranış olarak nitelendirerek kınadığını açıkladı.

radyoloji
uzmanı
bu
rozeti
taktı
diye
tutuklandı
Yorum (4)
A.K.
Bize gelseymiş,kendisini başhekim falan yaparlardı herhalde...
0
Cevapla
dr sezan
demokrasiye her ülkenin ihtiyacı var bir rozet takmanın cezası buysa eylem yapsaydı ömür boyu habis mi alacaktı
0
Cevapla
cengiz
Bizde başhekim olmanın şartları bellidir arkadaşım.Sisiye kafa tutan bizi hiç takmaz derler ve kesinlikle yapmazlar.yani o arkadaşın veya bizdeki muadilinin türkiyede yönetici olma şansı sıfır.
0
Cevapla
A.K.
Sayın meslektaşım dün meclisten geçen internet yasasıyla artık hükümet aleyhine yorum yazanı derdest edip hapse atacaklar o yüzden cumhurbaşkanı onaylayana kadar yorum yazmaya devam edeceğim sonra ben de artık yazmayacağım evet demokrasi herkese lazım...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir