Medimagazin logo

Organ nakli skandalı büyüyor

Frankfurter Rundschau gazetesinin haberine göre başka kliniklerdeki doktorlar da kendi hastalarına öncelik tanınması için usulsüzlük yaptı. Habere göre, her dört kalp naklinden biri, her üç karaciğer naklinden biri ve her iki pankreas naklinden biri klinikler tarafından belirlenen hastalara direkt yapıldı.
Kaynak: CİHAN
Organ nakli skandalı büyüyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Almanya'da organ nakilleri, merkezi Hollanda'da bulunan Eurotransplant adlı organ nakli kurumunun elindeki listedeki hastaların aciliyet durumlarına göre yapılıyor. Bu kuruma, Almanya, Avusturya, Hollanda, Slovenya ve Hırvatistan gibi bazı ülkeler üye olup organ nakillerini daha iyi ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyorlar. Merkez ise hastaların aciliyet listesini hastahane doktorlarının gönderdiği hasta veri ölçülerine göre düzenliyor. Ortaya atılan yeni iddialar karşısında uzmanlar da organ nakli işlemlerinin daha şeffaf hale getirilmesini talep etti.

organ
nakli
skandalı
büyüyor
Yorum (1)
Koordinatör Hemşire
Sayın editörler ''Almanya'da Organ nakli skandalı büyüyor '' başlığını atmak çok mu zor? Haberin sadece başlığına bakan birisi bu usülsüzlüğün Türkiyede gerçekleştiğini düşünecek.Beyin ölümlerinin neredeyse beşte biri bağış oluyor.Bu tür sansasyonel, başlığı bile doğru olmayan haberler bağışlarımızı daha da azaltıyor,yapmayın etmeyin Allah aşkına yazıktır gencecik insanlarımız ,çocuklarımız annelerimiz ,babalarımız, zaten organ bulunamadığı için hayatlarını kaybediyorlar.Bu tür haberleri en azından doğru başlıkla yayınlayın ki onların ölümlerine duyarsızlığımızı artıracak bir tuğla da siz koymayın.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir