Medimagazin logo

Mısır'daki katliamın sessiz tanığı: "Sahra hastanesi"

Mısır'da demokrasi yanlılarının gösterilerini sürdürdüğü Rabiatul Adaviyye Meydanı'nda kurulan sahra hastanesi kıt imkanlarla şifa dağıtmaya çalışıyor.
Mısır'daki katliamın sessiz tanığı: "Sahra hastanesi"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Mısır'da ordunun müdahalesinin ardından başkent Kahire'de, demokrasi yanlılarının gösterilerini sürdürdüğü Rabiatul Adaviyye Meydanı'nda kurulan sahra hastanesi kıt imkanlarla şifa dağıtmaya çalışıyor.

 

Hastanedeki gönüllü doktor ve görevliler, güvenlik güçleri ve "Baltacı" olarak adlandırılan suç gruplarının saldırısına uğrayan darbe karşıtlarının yaralarına pansuman olmak için çaba sarf ediyor.

 

Sahra Hastanesi Müdürü Dr. Hişam İbrahim, Mısır'da ilk sahra hastanesinin "25 Ocak devrimi"nde kurulduğunu ifade etti.

 

Devrimde Tahrir Meydanı'nda düzenlenen gösterilerde yaralananların tedavisi için kurulan sahra hastanelerinin, 3 Temmuz'daki darbenin ardından Rabiatul Adeviyye'de bir kez daha gün yüzüne çıkan sahra hastanesinin gösterilerde yaralananlara ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

 

Tahrir'de kurulan hastanede görev yaptığını aktaran ve o dönemde yürütülen çalışmalara da değinenen İbrahim, kazandıkları tecrübe ve gönüllülerin çabasıyla herşeye rağmen yaralılara en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını anlattı.

 

Sağlık hizmetlerinin yanı sıra ölü ve yaralıların bilgilerinin kaydedilmesi için bir komite kurulduğunu aktaran İbrahim, yaralılar ve doktorların beslenmesi için de hastane bünyesinde bir bölüm oluşturulduğunu belirtti.

 

"Hastanede 200 doktor ve 60 gönüllünün çalıştığı" bilgisini veren Dr İbrahim, darbenin ardından Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önü ve cumartesi günü "Meçhul Asker Anıtı" yakınlarındaki katliamların zorunlu olarak sahra hastanesine yeni bir boyut kazandırdığını ifade ederek, bunun neticesinde zor koşullar altında ameliyat da yaptıklarını kaydetti.

 

Çok amaçlı kullanılan bir bölümü gösteren Hastane Müdürü İbrahim, "Burası, eczane, kayıt bürosu, doktorların dinlenme odası ve ilk müdahale için 15 yataklık acil bölümü olarak kullanıyoruz. Olaylar yoğunlaştığında burada 6 ameliyat yaptık" diye konuştu.  

 

Ameliyatların zor koşullar altında yapıldığını vurgulayan İbrahim, operasyonların yüzde 40'ının başarıyla sonuçlandığını söyledi. İbrahim, "Ameliyatlarda yaralıların çoğu kan kaybı nedeniyle hayatını kaybetti. Bu bağlamda bir kan bankası inşa etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

mısır'daki
katliamın
sessiz
tanığı:
"sahra
hastanesi"
Yorum (1)
Frankie Bellevan
bu haberi okuyunca türkiye'de yakın zamanda gelişen olaylar gözümün önünden film şeridi gibi geçti. bu haber,gezi olaylarında(olayların başlama nedenlerini tamamen bir kenara bırakarak)doktorlar ve gönüllüler tarafından "halka verilen sağlık desteğini eleştiren" bakanlık yetkililerine ithaf olunur. birileri görsünler ve ibret alsınlar. demek ki mecbur kalınca "meydanlarda" sağlık desteği verilebiliyormuş. bizdeki olaylarda da güvenlik güçleri aşırı şiddet uygulamadı mı? eli sopalılar ve palalılar(türkiye'nin baltacıları) gösteri yapanlara saldırmadı mı? 5 vatandaşımız hayatını kaybedip,11 kişinin de gözü kör olmadı mı? türkiye genelinde binlerce vatandaşımız yaralanmadı mı? darbecileri hiçbir dönemde,hiçbir nedenle destekleyemeyiz. ama kendisinden farklı düşünen halkına kan kusturan yönetimleri ve iktidar sahiplerini de. seçimle işbaşına gelmiş olsalar bile. umarım hem kardeş mısır'da ve hem de suriye'de akan kanlar bir an önce durur. yakın coğrafyamızda tüm bu yaşananlar da batı'nın ipiyle kuyuya inenlere,abd'nin gazına gelenlere ders olsun. somali'de yaşanan en son olaylarda pek hayra alamet değil. darbeci mısır yönetiminin bir polisimizin cenazesini ve yaralılarımızı taşıyan ambulans uçağa 4 saat gecikmeli izin vermesi de apayrı bir skandal. halk olarak birbirimizin kıymetini daha fazla bilelim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir