Medimagazin logo

Kanada davet usulü ile sağlık çalışanı alacak

Dünya genelindeki sağlık çalışanlarından durumu uygun olanlara Kanada'da çalışmaları için davetiye gönderilecek
Kaynak: AA
Kanada davet usulü ile sağlık çalışanı alacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık sektöründe bir süreden beri ciddi sorunlar yaşayan Kanada, uygulamaya koyduğu yeni göçmenlik programı ile dünyadan sağlık çalışanı alacak.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Sean Fraser ile Sağlık Bakanı Jean-Yves Duclos'un ortak yazılı açıklamasında, dünya genelindeki sağlık çalışanlarından durumu uygun olanlara Kanada'da yerleşip çalışmaları için davetiye gönderileceği belirtildi.

Kanada sağlık sektörünün benzeri görülmemiş eksikliklerle karşı karşıya olduğu aktarılan açıklamada, "Kanada'daki toplulukların sağlık çalışanlarına ihtiyacı var. Bu zorluğa yanıt vermeye yardımcı olmak için ekonomik göçmenlik programı Ekspres Giriş'te yeni değişiklikler yapıldı. Artık Kanada Hükümeti, belirli alanlardan belirli becerilere, eğitime veya dil becerisine sahip adaylara Kanada'da daimi ikamet başvurusunda bulunmaları için davetiye gönderecek'' ifadelerine yer verildi.

Davetiye ile göçmen alımı kapsamında, doktor, hemşire, diş hekimi, eczacı, fizyoterapist ve optometrist alınacağı belirtilirken, ilk etapta 500 sağlık çalışanının davet edileceği kaydedildi.

Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada da uygulamanın 2. etabına 5 Temmuz'da başlanacağı ve 1.500 sağlık çalışanının başvuruya davet edileceği kaydedildi.

Uygulamanın detayları ise Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığının resmi internet sitesinde yer aldı.

Yeni tip koronavirüsü (COVID-19) salgınıyla sağlık sektöründe krize giren Kanada'da, personel eksikliği halkın sağlık hizmeti almasında ciddi aksamalara neden oluyor.

Ülke genelinde ameliyatlar için en erken 6 ay sonraya gün verilirken, acil servislerde bile 8 saati aşan uzun bekleme süreleri yoğun eleştirilere neden oluyor.

kanada
doktor acigi
hemsire acigi
Yorum (10)
hasan
ülkemizde doktorlara mühendislerden çok veriliyor bunu eşitleyeceğiz diyenlere duyurulur: siyasilerde dahil hiçbir vatandaşımızı istemeyen batı ülkeleri hekimlerimize davetiye göndererek sahiplenecek. biz ise döverek söverek kaçırıyoruz.
5
Cevapla
dr
serbest piyasa ekonomisi kapsamında olduğumuzdan fazla kasamıyoruz.yani kafasına gitmeyi koyan gidiyor.neden mi?sağlıkta şiddet:türk doktoru,ki an itibariyle(burası önemli,yarın ????)dünya ortalamasının çok üstünde,sopa yemek istemiyor,itilip kakılmak,horlanmak istemiyoooorr.
4
Cevapla
dr
türk doktoru hakaret,küfür, sizi boşuna öldürmüyorlar gibi rezil sözler işitmek istemiyor ,pireye boğdurulan aslan olmak istemiyooooor.bunun için almanyaya ingiltereye gidiyor,kanadaya da gider.yeter artık buna kim dur diyecek,yetkili kim?kiiiim?
5
Cevapla
Sağlık çalışanı değerli
kanada sağlık çalışanı kapasitesinin yetersiz olduğunu dört bir cihana ilan ediyor ve çağrıda bulunuyor.bu haberin bana düşündürdüğü bizim ellerimizle yetiştirdiğimiz(ben tıp fakültesinde öğretim üyesiyim) doktorumuz hemşiremiz,almanya,ingiltereden sonra bi de kanadaya giderse ne yapacağız??
5
Cevapla
Has Odabaşı
zaytung değil haber, değil mi?🧘🦹
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir