Medimagazin logo

İskoçya: Uyuşturucu bulundurma ve şiddetten hüküm giyen doktor görevden alındı

İskoçya'da geçmişinde şiddet içeren saldırılar, haneye tecavüz ve uyuşturucu bulundurma suçları bulunan acil servis doktoru Dr. Karen Clark, Pratisyen Hekimler Mahkemesi Hizmeti (MPTS) tarafından verilen bir kararın ardından doktorluktan kalıcı olarak men edildi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İskoçya: Uyuşturucu bulundurma ve şiddetten hüküm giyen doktor görevden alındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - NHS Greater Glasgow and Clyde's Glasgow Royal Infirmary'de acil doktoru olarak görev yapan Dr. Karen Clark, polis memurları ve hemşirelere yönelik şiddet içeren saldırılar da dahil olmak üzere bir dizi suçtan hüküm giymesinin ardından doktorluk yapmaktan resmen men edildi.

Daily Mail'de yer alan habere göre, Medical Practitioners Tribunal Service (MPTS) Dr. Clark'ın davranışlarında bir değişiklik olduğunu gösteren kanıt bulunmadığını belirterek bu kararı aldı. Daha önceki bir duruşmada hekimliğe olan bağlılığını kanıtlamak için bir şans daha istemesine rağmen panel, tıp kariyerini kalıcı olarak sonlandırmaya karar verdi.

9 ay hapis yattı

Dr. Clark'ın sorunları 2012 yılında aşırı alkol aldıktan sonra bir otoparkta aracının içinde uyurken bulunmasıyla başladı. Bu olay para cezasına, araç kullanmaktan men edilmesine ve tıbbi düzenleyiciye sevk edilmesine yol açtı. 2015 yılında, ayrı olaylarda dört polis memuruna ve dört hemşireye saldırdığı için dokuz ay hapis yattı. Tahliye sonrasında da hırsızlık, polis memurlarına saldırı ve uyuşturucu bulundurma suçlarından hüküm giydi.

MPTS, tehditkar davranış, hırsızlık, vandalizm ve A sınıfı uyuşturucu bulundurmayı içeren kapsamlı sabıka kaydını ayrıntılı olarak açıkladı. Tüm suçları kabul etmesine rağmen, Dr. Clark'ın Mayıs ayında altı aylık bir uzaklaştırma da dahil olmak üzere sayısız kefaret şansı, istenen davranış değişikliklerine yol açmadı.

MPTS kararı, Dr. Clark'ın eylemlerinin ciddiyetine  ve yedi yıl boyunca sorunlarını ele almadaki başarısızlığına vurgu yaptı. Davayı MPTS'ye taşıyan Genel Tıp Konseyi, Dr. Clark'ın davranışlarının temelde kaydının devamı ile bağdaşmadığını ilan etti.

Dr. Clark'ın temsilcisinin bir süre daha askıya alınmasını savunmasına rağmen, MPTS, mesleki standartları korumak ve tıp mesleğine olan kamu güvenini sürdürmek için uygun olan tek yaptırımın silinme olduğunda ısrar etti.

MPTS uzaklaştırma talebini reddetti

Dundee Üniversitesi mezunu olan Dr. Clark daha önce alkolizmle olan savaşını paylaşmış ancak iyileştirme için önerilen dokuz öneriden yalnızca birini tamamladığını tespit etmişti. Temsilcisinin, halkın uzaklaştırma ile eşit şekilde korunacağı yönündeki argümanı MPTS tarafından reddedildi.

Dr. Clark'ın şimdi kararı temyiz etme hakkı var ve bunu yapmayı seçerse, temyiz süreci boyunca görevden uzaklaştırılması devam edecek. Bununla birlikte, görevden alındıktan sonra, ancak beş yıl sonra tıbbi sicile geri dönmek için başvurabilir.

dr karen clark
iskocya
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir