Medimagazin logo

İngiltere'deki aile hekimleri stetoskopları asacak! 50 yaş üstü emekli olmayı, 50 yaş altı işi bırakmayı düşünüyor

İngiltere'de 2.200 pratisyen hekimin anketi, %58,4'ünün haftada üç gün çalıştığını gösteriyor. Ankete göre, pratisyen hekimlerin yüzde 33'ü 2026'ya kadar stetoskoplarını asmayı planlıyor
İngiltere'deki aile hekimleri stetoskopları asacak! 50 yaş üstü emekli olmayı, 50 yaş altı işi bırakmayı düşünüyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Birleşik Kırallıkta Hükümet destekli GP Worklife anketine göre, 10 pratisyen hekimden yaklaşık 6'sı şu anda haftada üç gün çalışıyor. Yılda ortalama 100.000 £ kazanan aile hekimlerinin üçte biri, beş yıl içinde emekli olmak istiyor. 

2.200'den fazla pratisyen hekimin katıldığı bir anketten elde edilen bulgularda, evrak işleri ve 'sorunlu hastaların' hekimlerin streslerini artırdığını yer aldı.

Kraliyet Aile Hekimleri Koleji başkanı Profesör Martin Marshall, rakamların Hükümet için bir 'uyandırma çağrısı' olması gerektiğini söyledi. 

Araştırmada hekimlerin çalışma sürelerin her geçen yıl azaldığı da dikkat çekti. Pratisyen hekimler, 2008'de haftada 42,1 saat çalışırken 2019'da bu 40 saate ve bu yıl da ortalama 38,4 saate düştü.

Pratisyen hekimlerin yarısından fazlası, beş yıl içinde çalışma saatlerini daha da kısaltmayı planladıklarını söylerken, yalnızca yüzde 5,1'i iş yüklerini artırmayı planladığını bildirdi.

2019 ve 2021 arasında, haftanın tüm günleri için akşam çalıştığını bildiren aile doktorlarının oranı düştü ve ankete katılanların yüzde 1,5'inden azı hafta sonları çalıştı.

Doktorlar tarafından hayal kırıklığı olarak görülen yeni sözleşmlerine göre;  aile hekimleri hafta içi akşamları ve Cumartesi günleri saat 20:00'ye kadar çalışacak. Uygulama önümüzdeki Ekim ayında başlayacak.  

10 pratisyen hekimden sekizinden fazlası, artan iş yüklerinden ve hastalardan artan taleplerden önemli veya yüksek baskı gördüğünü bildirdi.

Yüzde 33,3'ü önümüzdeki beş yıl içinde 'önemli ölçüde' veya 'büyük olasılıkla' mesleği bırakacaklarını söyledi. 

Bu rakam, 50 yaş üstü pratisyen hekimler arasında yüzde 60,5'e fırladı ve araştırmacılar bunun emeklilik planlarını yansıtabileceğini söyledi.

Ancak 50 yaşın altındaki aile doktorlarının yüzde 15,5'i de 2026 yılına kadar muhtemelen işi bırakacaklarını söyledi. 

Ayrılma olasılığının önemli veya yüksek olduğunu söyleyenlerin yüzde 8,2'si tıbbi çalışmaya devam etmeyi planladıklarını, ancak İngiltere dışında olduğunu söyledi.

Anket ayrıca, pratisyen hekimlerin yüzde 40,6'sının yılda 110.000 sterlin kazandığını ve pratisyen hekimlerin onda birinin yılda 150.000 sterlin kazandığını gösterdi. 

ingiltere
aile hekimi
pratisyen hekim
anket
Yorum (4)
ismail yetenek
Ee. Dingiltereye bakında halınıza şükredin..
17
Cevapla
yavuz ergün
şükredin diyen arkadaş ironi yapmıştır diye düşünüyorum...Haftada 3 gün üstelik masrafı devlet desteğiyle ödeyerek avrupa da çalışan ve yüzde 60 ı 1 trilyondan yüzde 40 ı 2 trilyondan fazla kazanan pratisyenlerden olmayı isterim tabii ama bir uzman doktor olarak emekli ikramiyem 160 bin olacaksa burada, ingiltere'de dayak da yokken hemşire olurum daha iyi. finlandiya'da dayımın kızı pizza servisi yaparak okulun 1. yılını bitirdi ve biriktirdiği parayla benimkinden iyi bir araba aldı, üstüne benden 6 gün fazla süreyle 5 yıldızlı otelde tatil yaptı...22 yaşında part time finlandiya vasıfsız çalışanı, türk uzman doktordan çoook daha havalı..1yıl oralarda çalışsam gelir vatanımda triplex lerimi ialır ev kirasıyla yaşarım. bir de yabancı vatandaşlığımla 60bin tl ye vergisiz suv ...: )
30
Cevapla
İsmail Kasım
Yavuz bey Finlandiya'daki arkadaş nasıl bir evde ne kadar kira ile oturduğunu da söyleyebilir mi? Çünkü Finlandiya Türkiye'den ortalama 3 kat pahalıdır (otomobil hariç) ancak kiralar 6 ila 10 kat arasında pahalıdır ve evler bütün Avrupa'da ülkemize göre oldukça küçüktür. Ülkemizde 150 metrekareye küçük diyen arkadaşlar oralarda 60-80 metrekare ev bulunca "geniş" olarak söylemekteler. Üstelik Finlandiya ülkemizden kişi başı gelire göre en az 5 kat daha zengin bir ülke.
5
Cevapla
İ(A)
Gelişmiş ve medeni ülkeler trollere tarikatlere yandaşlara ödeme yapmadıkları için doktorlarına hakkı olan maaşı verebilmekteler.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir