Medimagazin logo

İngiliz Tabipler Birliği: Hastaları tehlikeye atıyorlar, bu doktorların çalışmasını durdurun!

İngiliz Tabipler Birliği (BMA), hasta güvenliğine ilişkin önemli endişelerini dile getirerek Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) bünyesinde doktor yardımcılarının işe alımının derhal dondurulması çağrısında bulundu. Bu hareket, daha az kalifiye olan bu profesyonellerin bakımlarına dahil olması nedeniyle hastaların zarar gördüğüne dair raporların ardından geldi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
İngiliz Tabipler Birliği: Hastaları tehlikeye atıyorlar, bu doktorların çalışmasını durdurun!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN – Doktor yardımcıları, tıbbi ekibin bir parçası olmalarına rağmen tıp diplomasına sahip değildir ve genellikle üç yıllık bir lisans eğitiminin ardından iki yıllık lisansüstü eğitim alırlar.

Buna rağmen, BMA'nın geleneksel olarak tam nitelikli doktorlara kıyasla hastaları teşhis ve tedavi etmek konusunda daha fazla görevlendirilmektedirler.

BMA'nın harekete geçme çağrısında, yanlış teşhis edilen bir kan pıhtısı nedeniyle trajik bir şekilde hayatını kaybeden 30 yaşındaki aktris Emily Chesterton'ın vakası özellikle etkili oldu. Chesterton, semptomlarını hatalı bir şekilde anksiyeteye bağlayan bir doktor tarafından tedavi edilmiş ve bu karar ölümcül olmuştu. Bu olay, NHS'de kendilerini tedavi eden kişilerin nitelikleri konusunda hastaların farkındalığına ilişkin soruları gündeme getirdi.

"Buna artık son verilmeli"

BMA'nın Birleşik Krallık Konseyi, başka olayların yaşanmasını önlemek için tıbbi yardımcı profesyonellerin (MAP) sıkı bir şekilde düzenlenmesi ve denetlenmesi gerektiğini vurgulayan bir önergeyi kabul etti.

BMA konsey başkanı Profesör Phil Banfield şunları söyledi: "Bir hasta doktora gittiğinde doktorla görüştüğünden şüphe duyulmamalıdır. Rollerin bu şekilde bulanıklaştırılmasına ve hastalarda yarattığı kafa karışıklığına artık bir son verilmelidir."

Buna ek olarak, kıdemsiz doktorlar, kendileri ve doktor yardımcıları arasındaki ücret eşitsizlikleri ve çalışma saatleri ile ilgili hayal kırıklıklarını ve eğitim programı yerleştirmeleri için rekabet konusundaki endişelerini çevrimiçi olarak dile getirdiler.

 İşe alımların dondurulması çağrısı önemli bir adım

Tartışmalar yoğunlaşırken BMA, MAP'lerin NHS'deki potansiyel rolünü kabul etmekte ancak rol ve sorumluluklarının net bir şekilde tanımlanmasında ısrar etmektedir. BMA'nın duruşu, sağlık işgücünün genişletilmesi ile hasta bakım kalitesinden ödün verilmemesinin sağlanması arasında ihtiyaç duyulan hassas dengeyi vurgulamaktadır.

Söz konusu sorun, NHS'de hasta bakımının kalitesini ve güvenliğini korurken sağlık hizmetlerine yönelik artan talebin nasıl etkin bir şekilde karşılanabileceğine ilişkin daha geniş bir tartışmayı yansıtıyor. BMA'nın işe alımların dondurulması çağrısı, devam etmekte olan bu tartışmada önemli bir adım ve tüm sağlık çalışanları için açık düzenlemelere ve kapsamlı eğitime duyulan ihtiyacın altını çiziyor.

ingiliz tabipler birligi
doktor yardimcilari
bma
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir