Medimagazin logo

Hırvatistan'da 49 doktor gözaltına alındı

Sağlık sisteminde yolsuzluklara karşı düzenlenen operasyonda 27 ilaç firması çalışanı ile 49 doktor gözaltına alındı
Hırvatistan'da 49 doktor gözaltına alındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ZAGREP- Hırvatistan'da yolsuzluğa karıştığı iddia edilen çok sayıda doktorun yanı sıra yerel bir ilaç firmasının yöneticileri ve çalışanlarının gözaltına alındığı bildirildi.

 Sağlık Bakanı Rajko Ostojic, sağlık sisteminde yolsuzluğa karşı başlattıkları mücadele kapsamında 350 doktorla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

İlaç firması çalışanlarının, doktorlara ürettikleri ilaçları reçetelerine yazmaları için rüşvet verme suçlamasıyla yargılanması bekleniyor.

Yetkililer, şirket yöneticileri ve 27 çalışanının yanı sıra 49 doktorun göz altına alındığını söyledi.

2013'te 28. üye ülke olarak Avrupa Birliği'ne girmesi beklenen Hırvatistan, yolsuzlukla mücadele konusunda AB'nin baskısı altında bulunuyor.

hırvatistan'da
49
doktor
gözaltına
alındı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir