Medimagazin logo

Bilim insanları, insanı neyin zeki yaptığını anlamaya çalıştı. İşte sonuç!

IQ’su yüksek kişilerin beyninin, gerekli olmayan bilgileri "filtreleyebildiği" belirlendi. ABD’deki Rochester Üniversitesi’nden bilim insanları, insanı neyin zeki yaptığını anlamaya çalıştı.
Kaynak: HABERTÜRK
Bilim insanları, insanı neyin zeki yaptığını anlamaya çalıştı. İşte sonuç!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


"Current Biology" dergisinde yayımlanan araştırmada, bilim insanları, katılımcılara bazı kısa video görüntüleri izletti ve bu sırada bilgisayar ekranında hareket eden siyah ve beyaz çubukların yönünü belirlemelerini istedi.

Bazı görüntüler ekranın sadece merkezini kaplayacak kadar küçük, bazıları ise tümünü kaplayacak kadar büyüktü. Katılımcılardan çubukların sağa mı yoksa sola mı hareket ettiğini belirlemelerini isteyen bilim insanları, bu kişileri sabit zeka testine de tabi tuttu.

"Zeki kişiler", küçük görüntüyü izlerken çubukların hareketlerini daha çabuk fark etti. Ancak görüntü büyüdüğünde "zekilerin", hareketi belirlemekte daha yavaş kaldığı belirtildi.

IQ’su yüksek kişilerin geniş arka plandaki hareketleri algılamada yavaş kaldığını çünkü beyinlerinin gerekli olmayan bilgiyi filtreleyebildiğini vurgulayan bilim insanları, zekanın tek göstergesinin bu olmadığına dikkati çekerek, konuya ilişkin başka araştırmaların yapılması gerektiğini ifade etti.

bilim
insanları
insanı
neyin
zeki
yaptığını
anlamaya
çalıştı.
i̇şte
sonuç!
Yorum (2)
Mücahit Altuntaş
Bunlar boş işler. Zeka sizin beyninizin hangi alanını kullanma yetisiyle ilgilidir.Alana göre yetenek kapasiteleri farklılaşabilir.Yani değişik beyin alanlarında değişik işlem hızları ve kapasiteleri vardır.Tek bir şey ile değil farklı kategorilerle ilgilidir zeka denen şey.Cubukların hareketi daha çok görsel algı ile ilgilidir.Filtreleme ayrı konudur.Konsantrasyon alanı ile ilgili avantaj sunabilir. Birde tüm beyin alanlarının bir şekilde kordine edileme kapasitesi , koordine olma kapasitesi vardır.Zeka bu farklı ve tabiki iyi çalışan alanları beynin kooordine etme yetisiyle ilgili olabilir.O zaman ciddi bir kümülatif fark ortaya koyacaktır.
0
Cevapla
emine ateş arslan
Bu konu oldukça ilginç.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir