MUĞLA -Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık, “5 günlük suni tohumlama eğitim kursu veriyoruz. Tarım Bakanlığı öncülüğünde 5’inci kez bu kursu düzenledik. Suni tohumlama konusunda veteriner hekimleri hem bilinçlendiriyoruz, hem de veteriner hekimlerimizin başka illere gitmesi önlemiş olacağız. Şu anda ülkemizde suni tohumlama oranı yüzde 60 civarında. Biz bu oranı arttırmak istiyoruz. Kursa Türkiye’nin değişik illerinden 15 veteriner hekim katılıyor. Kurs sonunda veteriner hekimlere belge vereceğiz” dedi.
Tarım İl Müdür Yardımcısı Songül Topal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın suni tohumlama işini önemsediğini belirterek, “Bu kurslar Bakanlığımızın izni ile açılıyor. Suni tohumlama sayesinde sığırlarda kültür ırkı yüzde 70’e çıktı. Bu da Türk hayvancılığını gelişmesini destekliyor. Suni tohumlanan sığırların buzağıları özel bir ırk. Muğla’da 150 bin sığır var. Bunun 65’inin suni tohumlaması 140 veteriner hekim ile yapıldı” dedi.
Muğla Veteriner Hekimler Odası tarafından Veteriner Hekimler Odası salonunda düzenlenen Suni Tohumlama kursu Aydın Adnan Menderes Üniversitesinden Prof. Dr. Melih Aksoy ve Doç. Dr. Ahmet Ceylan tarafından veriliyor. Kurs 5 gün devam edecek ve kurs sonunda kursa katılan veteriner hekimlere Suni Tohumlama belgesi verilecek.