Uygulamaya girecek yeni düzenleme ile Türkiye’de ‘kayıt sistemine’ geçileceğini belirten BVHO Başkanı Sinan Sağlam, böylece çiftlikten sofraya sağlıklı et ve et ürünleri geleceğini söyledi. Yeni sistem sayesinde hayvanların küpe numaralarıyla takip altına alınacağını belirten Sağlam, ‘Hayvanların çiftlikte oldukları süre içinde sağlıklı olup olmadığı veya ne tür hastalıklar geçirdiği bilinecek. Bu gıda güvenliği açısından çok önemli bir gelişmedir’ diye konuştu.
Hayvansal gıdaların üretimi ile tüketimi arasındaki aşamalardan veteriner hekimlerin sorumlu olduğunu, bunun yanı sıra her türlü gıdanın sofralara ulaşana kadar geçirdiği evrelerin yine veteriner hekimlerin kontrolünde olduğunun altını çizen Sağlam, “Çiftlikteki hayvanın sağlığı, mezbahalardaki karkas etlerin sağlıklı olup olmadığı, soğuk zincir ve tüm bu aşamalardaki hijyen veteriner hekimlerin kontrolündedir. Kayıt sistemi sayesinde tükettiğimiz gıdaların her aşaması kontrol altında olacak.” dedi.