Medimagazin logo

Sağlık Meslek Lisesi'nin kapatılmaması isteği

Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesindeki Sağlık Meslek Lisesi'nin ilçeye taşınma kararı üzerine vatandaşlar tepki gösterdi.
Sağlık Meslek Lisesi'nin kapatılmaması isteği
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ZONGULDAK-Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesindeki Sağlık Meslek Lisesi'nin ilçeye taşınma kararı üzerine vatandaşlar tepki gösterdi.

Kandilli Belde Belediye Başkanlığı önünde toplanan mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar kararı alkışlarla protesto etti.

Kandilli Belediye Başkanı Nihat Saral, burada yaptığı açıklamada, 1995 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından açılışı yapılan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin üst bölümünde 1996 yılından bu yana eğitim ve öğretim veren Kandilli Sağlık Meslek Lisesi'nin Ereğli'ye taşınmasına karşı çıktıklarını söyledi.

Lisenin 600 öğrenci ile öğrenimine başladığını şu anda okulda 150 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü belirten Saral, şöyle konuştu:

"Okulun buradan alınma gerekçesi olarak en yakın hastaneye 4 kilometre olması söyleniyor. Ereğli'de bu okulun taşınacağı okul ile hastanenin mesafesi en az 7 kilometredir. Mevcut okulun kullanılmaz halde olduğu ve onun için taşınacağı iddia ediliyor. Kandilli'den, Ereğli'ye giden öğrenci 2 okul değiştirecek. Ama Ereğli'den gelecek öğrenci tek araç ile burada okuluna gelebiliyor. Biz bu konuyu Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'a ilettik. Kendisi bize 6 aydır bu işle uğraştığını ancak başaramadığını söylüyor. Bizim okulumuz kalsın. 2003 yılında belde halkıyla Ak Parti Genel Merkezine gitmiş ve o zaman istediğimizi almıştık. Yine aynı şekilde Kandilli halkı olarak Ak Parti Genel Merkezine bay bayan çoluk çocuk gideceğiz. Gerekirse orada yatacağız."

Gökçeler Belde Belediye Başkanı Bekir Çolak ise 1996 yılında Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalıştığı dönemde Sağlık Bakanlığı'nın burayı devir aldığını belirterek, "O zamandan bu zamana kadar Sağlık Meslek Lisesi eğitim ve öğretimine devam etmektedir. Burada eğitim ve öğretimin devam etmesini istiyoruz. Kandilli ve Gökçeler'in tamamen küçülmesine gerek yoktur. TTK Armutçuk Müessesesinde bin 500, HEMA'da 830, Borcam'da da 120 işçinin çalıştığını hesap edersek böyle bir canlılığın olduğu yerde muhakkak sağlık hizmetinin olması gerekir. Göğüs Hastalıkları Hastanemiz vardı burası kapatıldı. Burasının yeniden açılmasını istiyoruz. Kandilli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin devamının sağlanması lazım. Bu işi nefret ve şiddetle kınıyoruz ve bu işin durdurulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kandilli-Ereğli arasında otobüs şoförlüğü yapan Muhammet Topaloğlu, okulun Ereğli'ye taşınacak olmasından dolayı üzüntülü olduklarını ve böyle bir duruma müsaade etmemek için ellerinden gelen çabayı ortaya koyacaklarını ifade etti.

Belde sakinlerinden Mevlüt Kur da Sağlık Meslek Lisesi'nin beldeden alınarak başka bir yere taşınmasına karşı olduklarını kaydetti.

Açıklamaların ardından vatandaşlar otobüslerle taşınacağı belirtilen Sağlık Meslek Lisesi'nin önüne gelerek kapatılma kararını alkışlarla protesto etti.

sağlık
meslek
lisesi'nin
kapatılmaması
isteği
Yorum (4)
Dilan Kaba
Okulun tasınmasını protesto eden halkın hangisi karla kaplı yollardan haftanın 5 günü gelip gitmek zorunda kalmış hangisi kayan arabaların içinde korkuyla durmuş hangisi çocuğunu karda kışta yollarken aklı kalmış? Şimdi sadece Kandilli'nin değeri düşecek diye konuşuyorlar. Bizi para kaynağı olarak gören bu zihniyet birazda ellerini vicdanlarına koyup düşünsünler bizler o yollardan gelip giderken o yoğun kış şartlarında neler yaşamışız ne badireler atlatmışız.!
0
Cevapla
bu yolda her gün gidip gelen bir yolcu
Bu yollar kış boyunca kar nedeniyle ulaşımın güç olduğu yollar. Geçen kış 4 saat mahsur kaldığımız yollar. Öğrenciler için bu yollar çiledir. Ayrıca sağlık meslek lisesinin taşınması ile yörenin sağlık hizmetinden yoksun kaldığını söylemek bunu diğer iş sektörlerinin varlığı ile ilişkilendirmek mantıksız. Sağlık liseleri sağlık hizmeti vermez. Sağlık eğitimi görürler. Bu yüzden sağlık hizmeti beklentisi içinde olmak gerekçe değildir. Ücra yerlerde ki okulların ücra yerleri kalkındırmak için kurulduğu, siyasi olduğu bir sır değil!
0
Cevapla
Ayşe Kahraman
Bence sağlık meslek liseleri tümüyle kaldırılmalı.İnsan sağlığı gibi önemli bır mesleği icra edecek kişilerin lise mezunu 18 yaşında çocuk denecek yaşta olmalarını uygun bulmuyorum. Hemşirelerin 4 yıllık üniversitelerin hemşirelik bölümlerinden mezun olduktan sonra bu işi yapmaları gerektiğine inanıyorum.Sağlık meslek liseleri siyasi amaçlar uğruna uygulama alanları hastanelerden uzak köylerde bile açıldı.Son sınıfa geçmiş sağlık meslek lisesi öğrenclerini staj için hastanelerde görüyoruz.Enjeksiyon yapmayı,damar yolu açmayı herşeyden önemlisi hastalarla iletişim kurmayı bilmiyorlar.ÇOK YAZIK ÇOK....
0
Cevapla
elif us
kesinlikle hemşirelik bölümü kapatılsın.sağlam meslek zihniyetinin dışında birazda prestijli bir meslek olarak bilinsin.hala bakanlık bizi lisansiyer olarak tanımlamıyor.hele bir türk hemşireler birliği varki oturup düşünen sahayı milattan önce görmüş,hocalarımız bırakın sml.'den mezuniyeti kabul etmeyi mümkünse okullara gidip kaydolmayın diyecek,yada hastaneleri gezip onlar bizden değil diyecek.sayg yoook
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir