Medimagazin logo

Sağlık çalışanına kafa atarak burnunu kıran sanığa 11 yıl 9 ay hapis istemi

Sağlık çalışanına şiddetin adresi Ümraniye Devlet Hastanesi'nin Covid-19 polikliniği. Covid hastası Hakan Coşkun, kendisini tedavi eden sağlık çalışanına enjeksiyon sırasında canını acıttığını söyleyip önce tehdit ardından darp etti. Kamuoyunda büyük tepki toplayan olayın ardından tutuklanan hasta için 'Sağlık çalışanına yönelik tehdit ve kasten yaralama' suçlarından 11 yıl 9 aya kadar hapis istendi.
Kaynak: Sabah - Arzu Kaya
Sağlık çalışanına kafa atarak burnunu kıran sanığa 11 yıl 9 ay hapis istemi
Acil Tıp Teknikeri Mustafa Yaşar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sabah Gazetesi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre, İstanbul Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 11 Şubat gecesi meydana gelen olayda iddiaya göre acil tıp teknikeri olarak çalışan Mustafa Yaşar, Covidli hasta Hakan Coşkun'a yaptığı tedavide Coşkun'un canı acıdığı gerekçesiyle tartışma çıktı. Covid hastası Hakan Coşkun, Acil Tıp Teknikeri Mustafa Yaşar'a kafa atıp burnunu kırdıktan olay yerinden kaçtı. Kanlar içinde kalan sağlık çalışanı Yaşar ise Covid hastası Çoşkun'un peşinden koşarak yakalamaya çalıştı. Olay yerine gelen güvenlik görevlilerine Covid hastası Coşkun, "Ben pozitifim yaklaşmayın" diyerek kendisini savundu. Şüpheli, evde karantinaya alındı.

Karantinası biter bitmez tutuklandı

Karantina süresi dolan şüpheli Hakan Coşkun hakim karşısında 34 yaşında olduğunu söyleyerek, "Bu zamana kadar hiçbir olaya karışmadım. Çok pişmanım. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum" dese de hakimlik 'kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama' suçundan tutuklanmasına karar verdi.


Ümraniye'de Covidli hastadan sağlık çalışanına saldırı: Kafa atıp burnunu kırdı


Sağlık Bakanı Koca'dan olaya tepki

Yaşanan olay kamuoyunda da büyük tepki toplarken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "İstanbul'da bir şiddet olayı daha yaşadık. Bir Covid hastası, enjeksiyon sırasında canını acıttığını söylediği arkadaşımızı yumrukla darp ederek burnunda kırığa yol açtı. Fail savcılığa sevk edildi, olayla ilgili avukat görevlendirdi. Sağlıkta şiddet cezasız kalmayacak" ifadelerini kullandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturmasını tamamladı.


Ümraniye'de sağlık çalışanına kafa atarak burnunu kıran saldırgan tutuklandı


Önce tehdit sonra darp

İddianamede, sağlık teknikeri olarak görev yapan Mustafa Yaşar'ın olay günü Covid-19 kan alma polikliniğinde hemşire olarak görevli olduğu ve bu birime gelen Hakan Coşkun ile kan alma mevzusu nedeniyle aralarında tartıştıkları anlatıldı. Daha sonra Coşkun lavaboya giden teknikerin önüne çıkarak "Seni Bakanlığa şikayet edeceğim, sonra buraya gelip seni bulacağım" tehditte bulunduğu, yetmezmiş gibi kafa attığı kaydedildi. Mağdur sağlıkçının basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde vücudunda kemik kırığı oluştuğu ifade edilen iddianamede, saldırganın 'sağlık çalışanına yönelik tehdit ve kasten yaralama' suçlarından 11 yıl 9 aya kadar hapsi talep edildi. Sağlık çalışanına terör estiren sanık önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

ümraniye devlet hastanesi
acil tıp teknikeri
mustafa yaşar
hapis cezası
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir