Medimagazin logo

Her okula bir hemşire

‘Her okula bir hemşire’ önerisi, Çocuk Diyabet Grubu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun'dan geldi. Hatun, en azından diyabetli çocukların bulunduğu okullarda hemşire görevlendirilmesinin önemli bir ihtiyaç olduğunu söyledi.
Kaynak: NTV
Her okula bir hemşire
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA - 81 ilden eğitimci ve sağlık uzmanının katıldığı ‘okulda diyabet programı’ toplantısında konuşan Çocuk Diyabet Grubu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, okullarda yaşanan sıkıntıya dikkat çekti.

Prof. Hatun, “İnsülin yapabilecekleri revir yok, kan şekerini düzenleyen diğer hormonları sakladıkları buzdolapları yok. Mekân sorunları söz konusu” dedi.

Konu, Türkiye'de pek çok aileyi yakından ilgilendiriyor. Türkiye'de 20 bine yakın diyabetli çocuk yaşıyor ve her yıl yaklaşık 2 bin çocuk, bu hastalığın pençesine düşüyor.

Hatun'a göre, hemşire ihtiyacının tek nedeni diyabet değil. Prof. Hatun, “Diyabet bunun örneklerinden bir tanesi. Onun dışında birçok hastalık var okullarda çocukların birlikte yaşadığı astım, kronik böbrek yetmezliği gibi hastalıklar var. Dolayısıyla büyük okullarda başta olmak üzere, bir okul hemşireliğine ihtiyaç var” diye konuştu.

her
okula
bir
hemşire
Yorum (4)
hilal malçok
Hocamıza ketılıyorum. Belli bir sayının üzerinde öğrenci olan okullarda olabilir. Ben ayrıca her liseye bir PSİKOLOG diyorum. BÖyle ergenlik çağındaki gençlerimize yardımcı olup şiddet, suç oranlarını azaltacağımızı ve başarı seviyelerini yükselteceğimizi düşünüyorum.Üstelik eleman sorunu da yok. Bir sürü işsiz psikolog var.Onlara da iş imkanı sağlamış oluruz.
0
Cevapla
filiz parlak
Gerçekleşirse şayet öğrenci sağlığı açısından çok çok önemli bir uygulama olur.Okullarımızda diabetli öğrenciler olduğu kadar, farklı hastalık gurubundan birçok kronik rahatsızlığı olan öğrencilerimiz var.Özellikle İlköğretim öğrencilerinde yaralanmalar,çarpışmalar ve düşmeler çok fazla olmakta.Bir çok okulda pansuman malzemesi ve pansuman yapabilecek bireyde yok.Daha yazılabilecek çok gereklilik var ama inşallah her okula bir hemşire verilir. Sağlık ve milli eğitim bakanlığından bu konuda çalışma bekliyoruz.
0
Cevapla
shu
Yetmez..HER OKULA 1 "OKUL SOSYAL HİZMET UZMANI" DA GÖREVLENDİRİLMELİ.. Okul Sosyal Hizmet Uzmanları, Okul sosyal servislerinde etkin rol alarak, okul içi şiddetin önlenmesinden sosyo-kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle, psiko-sosyal ve eğitsel alandaki sosyal çalışmalara kadar birçok alanda çocuk ve gençlerin okul+aile+öğretmen ve çevresi arasındaki iletişimlerinde sağlıklı bir eğitim süreci geçermelerine katkı vercektir. Batılı ülkeler bu sistemi yaıllardır başarıyla uygulamaktadır.
0
Cevapla
zeynep pamuk
hem bir sağlıkçı hem de diyabet problemi olan çocuk annesi olarak bu fikri son derece destekliyorum.aklım sürekli çocuğumda her an sanki olumsuz bir durum olacak ve çocuğuma yardımcı olabilecek kimse yok diye düşünüyorum öğretmenlerin bazıları konuya yardımcı olmak için hevesli olsa da bazıları verdiğmiz bilgilendirme yazısını bile kabul etmedi.okul da kalorifer dairesinde insülin yapmak zorundayız. acil ilaçları ve insülinimizi biz taşıyoruz .okulda dolap bile gösterilmedi.bunlar sadece birkaç sorunumuz...umarım bu yolda somut adımlar atılır .
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir