Medimagazin logo

Güzellik uzmanlarından “IPL epilasyon” eylemi

Sağlık Bakanlığınca eğitimini almak kaydıyla ''IPL epilasyon'' uygulama hakkı alan güzellik uzmanları, ilgili derneklerin başvurusu üzerine Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan uygulama haklarını yeniden kazanmak için eylem yaptı.
Güzellik uzmanlarından “IPL epilasyon” eylemi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA- Anıtkabir'i ziyaret eden güzellik uzmanları, öğle saatlerinde Kızılay Sakarya meydanında toplandı. Ellerinde ''Epilasyon doktorun mu güzellik uzmanın mı işi?'', ''Kendinizi de bizi de illegal yaptınız'' yazılı dövizler taşıyan eylemciler, ''IPL hakkımız, söke söke alırız'', ''Epilasyon eğitimini hangi tıp fakültesinde aldınız?'' şeklinde slogan attı.


     Güzellik Uzmanları ve Salon İşletmecileri Derneği Başkanı Elif Şebnem Türe, yaptığı basın açıklamasında, söz konusu tekniğin yeni ve güvenli bir teknoloji olduğunu belirtti. Türe, bunun yurt dışında olduğunu gibi güzellik uzmanlarınca uygulanabilmesi için Sağlık Bakanlığı'na başvuru yapıldığını ve bakanlığın 31 Aralık 2008 tarihinde yayımladığı bir genelgeyle ''Eğitimini almak kaydıyla'' uygulama hakkının kendilerine verildiğini anlattı.


     Türk Dermatoloji Derneği ile Türk Plastik Rekonstürüktif ve Cerrahi Derneği'nin uygulanan sistemin ''tıbbi'' olduğunu ve kendilerince yapılması gerektiğini belirterek, Danıştayda dava açtıklarını söyledi.


     Türe, ''Genelgeyi durdurma kararı çıktı ve 7 Ekim 2009 tarihinden bu yana dava henüz esastan görüşülmedi, ancak uygulama durduruldu'' dedi.


     Danıştay tarafından inceleme sırasının bir an önce öne alınarak sonuçlandırılmasını istediklerini vurgulayan Türe, dermatolog ve plastik cerrahlara seslenerek, şunları kaydetti:
     ''IPL epilasyonun tıbbi uygulama olduğunu, eğitimini alan kişilerin bile uygulamasının risk taşıdığını belirtirken, lazer ve IPL epilasyon uygulamasını meslektaşlarınızın bizzat kendilerinin de yürütmediği bilinen bir gerçektir. Bir taraftan eğitim almış kişilerin bu teknolojiyi uygulamasına izin verilmemesi diğer taraftan bu teknolojiyi dermatolog ve plastik cerrahlarımızın bizzat kendilerinin uygulamayıp tamamen illegal bir şekilde eğitimsiz kişiler tarafından yanlarında uygulama yaptırılmasına ve buna göz yumulmasına seyirci kalınmasını kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.''


     Türe açıklamasında, ''Tıbbi bir uygulama olmadığını savunduğumuz IPL Foto Epilasyon uygulamasının eğitimini almış olan güzellik uzmanları tarafından yürütülmesi, tıbbi bir uygulama olduğunu savunduğumuz Lazer epilasyon teknolojisinin de dermatolog ve plastik cerrahların kontrolünde eğitimli kişiler tarafından kullanılması ile davanın geri çekilmesini istiyoruz. Taraflar için legal olan çalışma modeli budur'' ifadelerine yer verdi.

güzellik
uzmanlarından
“ipl
epilasyon”
eylemi
Yorum (1)
drkimbıl
insan üzerinde yapılan her tedavi yöntemi dr kontrolünde yapılır bunu yapan kişide doktordur bu bir,eğitimini almamış tıp fakültesinde görmemiş olabilir ama ''temeli'' olan ve bu konuya yatkın olan ve gerekirse yapabilecek olan kişi de yine doktordur bu iki.3-5 günde alınan sertifika ile uygulama yapıldı diyelim,komplikasyon gelişirse ne olacak hadi sen bir doktora git mi denilecek.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir