Medimagazin logo

Güzellik uzmanları da foto epilasyon yapabilecek

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, daha önce Danıştay kararı ile güzellik uzmanlarının elinden alınan foto epilasyon yapabilme yetkisini tekrar verildiğini söyledi.
 Güzellik uzmanları da foto epilasyon yapabilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TESK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı'nın 2008 yılında güzellik uzmanlarına foto epilasyon kullanma yetkisi verdiğini hatırlatan Palandöken, "Üyelerimizin bu hakkı, Türk Dermatoloji Derneği'nin başvurusu üzerine Danıştay kararıyla 2 yıldır ellerinden alınmıştı. 3 bine yakın güzellik uzmanı ve güzellik salonu işletmecisi meslek mensubumuz büyük ölçüde mağdur edilmişti. TESK olarak üyelerimizin kaybedilen haklarını geri kazanma adına gerek ilgili bakanlıklar nezdinde gerekse de hukuki yönden girişimlerde bulunarak kaybedilen hakların yeniden geriye kazanılmasını sağladık" ifadesini kullandı.

Uzun zamandır kaybedilen haklarının geri verilmesini umutla bekleyen güzellik uzmanlarına beklenen haberi üyelerine genelge ile duyurduklarını ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Bundan böyle güzellik uzmanlarımız foto epilasyon uygulama imkanına yeniden kavuştu. Foto Epilasyon uygulamasında gerekli olan kurs bitirme belgesinin verilebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile TESK işbirliğine giderek 'Foto Epilasyon Uygulaması Eğitim Modülü' çalışmalarına da başlandı.

Söz konusu çalışmalar için konfederasyonumuzca Ankara, İstanbul ve İzmir'den güzellik uzmanı üyelerimiz çağrıldı. Eğitim modülünün tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığı'nca yayınlanmasının ardından güzellik uzmanı üyelerimizin bağlı oldukları odalarla, MEB'in ortaklaşa hazırlayacakları eğitimleri tamamlayan üyelerimiz, kurs bitirme belgelerini alacaklar."

güzellik
uzmanları
da
foto
epilasyon
yapabilecek
Yorum (7)
osman adıgüzel
sağlık Bakanı adayım bedevi Palandöken
0
Cevapla
drdr
Hastaya yapılan tıbbi girişimin MEB ile ne ilgisi var?Sağlıkla ilgili konularda sağlık bakanlığının eğitim vermesi gereklidir.Ayrıca,bu işlemler bir dermatoloğun gözetiminde yapılmalıdır.Tamamen pasta payı ve para var işin içinde.Eğer hastada yanık oluşursa bunun hesabını kim verecek?.Hem uzman sözcüğü de alelade kullanılmamalıdır.Her önüne gelen kendisine uzman demektedir.Peki bu uzman ünvanını onlara kim vermiştir.?
0
Cevapla
Hakan aslan
Berberlerde dis ceksinler bari, onlarda esnaf madur olmasinlar, Danistay FTR cilerede Romatoloji Uzmanligi yolunu acti, insanlar olunce katil kim olacak bakalim, zavalli medeniyet......
0
Cevapla
ahmet yılmaz
Yerinde bir karar kesinlikle destekliyorum.Malasef ülkemizdeki hekimler ellrindeki pastanın biri tarafından kapılmasından okadar korkar hale geldiler ki.Tek dertleri pasta.Kesinlikle hekim kontrolünde yapılmalı lafı da son zamanların modası.Aktarlarıda kapatsınlar ozamanlar.Diyetisyenlerde hasta kabul etmesin fizyoterapistlerin işinide ameleler yapsın ama sadece hekim kontrolü önemli.Sizlerin yüzünden yıllarca sağlık mesleklerinini kanunları çıkartılmadı yıllarca diger meslek gurupları görmezden gelindi küçük görüldü.Gidin bakın avrupada diyetisyene fizyoterapiste iş meşguliyet terapistine kapu gib meslek yasalları teşhis doktorun tedavi onların.Pastanızın elinizden alınmasından bu kadar korkmayın zamanı gelince zaten o pastadan aldıgınız pay daralcak.yok efendim hasta yanarsaymış gözetim güldürmeyin bizleri ya.Silerin yaptıgı hataları kim gözetecek amaeliyatta felç kalan hastamı fazla narkozdan ölen hastamı yanlış veya fazladan verilen ilaçlarmı soruyorum size sizleri kim gözetleyecek.
1
Cevapla
Yusuf yılmaz
Ahmet Yılmaz sanada istersen palandöken doktorluk versin nasılda mutlu olursun sınavsız emeksiz ve beleş sağlık personelinin belliki içine ourmuş hasetlikten çatlayacak ; nazar etme ne olur çalış seninde olur
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir