Medimagazin logo

Eşi işçi olan sözleşmeli personele tayin hakkı tanındı

Türk Sağlık-Sen tarafından açılan davada mahkeme, eşi işçi olan sözleşmeli memura eş durumundan il içi tayin hakkı tanıdı.
Kaynak: ZAMAN
Eşi işçi olan sözleşmeli personele tayin hakkı tanındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Sağlık-Sen'in Sivas İmranlı ilçesinde ebe olarak görev yapan bir üyesinin Sivas merkezde görevli işçi eşinin yanına tayin talebinin reddedilmesi üzerine açılan davada mahkeme, tayin talebinin kabul edilmesi gerektiğine karar verdi. Mahkeme kararında tayin talebi reddedilen ebenin eşinin TCDD'ye bağlı Tüdemsaş şirketinde kadrolu işçi olarak çalıştığına dikkat çekilerek İmranlı ilçesinde çalışabileceği bir kadronun bulunmadığı belirtildi. Kararda ayrıca idare tarafından davacının atanmak istediği Sivas merkezde boş kadro bulunmadığına ilişkin bilgi ve belge sunulmadığından atama işleminin reddedilmesinde hukuka uyarlılığın bulunmadığına dikkat çekildi. Tayin talebinin reddedilme işleminin iptaline karar verildi.

-KAHVECİ: SÖZLEŞMELİ PERSONELİN YÜZDE 84'Ü İŞİ NEDENİYLE EŞİNDEN AYRI-

Mahkeme kararı ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci "Yaptığımız ankette sözleşmeli personellerin yüzde 84'ünün işi nedeniyle ailesinden ayrı yaşadığı ortaya çıkmıştır. Ortada böyle bir trajedi varken hukuki engel olmadığı halde il içi tayinlerinde bile engelle çıkarılması kabul edilemez. Kazandığımız bu dava ile eşi kadrolu işçi olan sözleşmeli personelin il içi tayin hakkının yasal bir hak olduğunu kanıtlamış olduk. Hükümet artık sözleşmelilerin sesini duymalı tayinlerdeki tüm sınırlamaları kaldırılmalı ve 300 bin sözleşmeli memurun tek beklentisi olan kadroya onları kavuşturmalıdır" dedi.

eşi
işçi
olan
sözleşmeli
personele
tayin
hakkı
tanındı
Yorum (2)
Ali
Tabiiki sözleşmeliler adına sevindirici. Ancak, Eşi SSK ve Bağkurlu olan hekim ve uzman hekimlerin % 100 ü eşinden çocuğundan ayrı yaşıyor. hem de yaklaşık 5 yıldır, hem de eşimiz kadrolu, hem de il içinde değil farklı illerde, hem de çok uzak illerde ikamet ediliyor. Hem de söylendiği gibi 3-5 milyon dönerde alınmıyor şöyle söyleyim alınan döner bir araya gelmemiz için gereken yol masrafının yarısını anca karşılıyor. hem de bizler 15 yıldır özel sektörde kadroluyuz ve de yaşımız geçkin tekrar iş bulma şansımız yok , tazminatımızı Sağlık Bakanlığı mı verecek ki eşimizin çocuğumuzun yanına gidelim. Türkiyede herkes eşit değil mi? Yönetmelik çıktığında 2 aylık olan bebeğimizin (şimdi 4,5 yaşında) ne günahı vardı babasız büyüdü. Bu hükümet iktidara gelmeden önce mecburi hizmeti "dağ kanunu" diye tanımlamıyormuydu? diğer bir anlatımla oylarımızı bu söylevle almamışlarmıydı? Bırakın mecburi hizmeti kaldırmayı AKSİNE SSK ve Bağkurlular için "Stratejik Personel" diye bir kavram çıkarıldı. İktidara gelince doktorlar, özellikle SSK ve Bağkurlu eşi olanlar harcanabilirdi demek ki? Bu süreç içinde Sağlık Bakanlığına, Başbakanlığa bilgilendirme mektupları yazıldı, E-MAİLLER atıldı. Cevaben teselli yazısı bile alamadık. Hukuki süreç hangi aşamada onu bile bilmiyoruz. EVET Memleketimizin heryerinde doktora ihtiyaç var, ancak HEKİMLER, SSK ve Bağkurlu eşleri ile, BARİ EN AZINDA MECBURİ HİZMETİNİ TAMAMLADIKTAN SONRA BİR ARAYA GELEBİLMELİ. YOK MU SESİMİZİ DUYACAK VİCDAN SAHİBİ BİR KİŞİ???? SSK'LI BİR HEKİM EŞİ
0
Cevapla
mehmet
tüm söylediklerine gönülden katılıyorum kardeşim. ben de seninle aynı durumda olan bir meslektaşınım. 9 yaşında ve 4 aylık 2 çocuk sahibiyim. eşim başka bir ilde bağkurlu olarak çalışıyor. 4 aylık oğlumu 2 haftada 1 kere görebiliyorum. büyük oğlumun psikolojisi zaten bozulmuş durumda. baba keşke uzman olmasaydın yanımızda olsaydın diyip duruyor. sayın bakanım bizim ki aile değilmi? hiç vicdanınız sızlamıyormu? hiç değilse zorunlu hizmet sonrası eş durumu atamasına izin verilse olmaz mı?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir