Medimagazin logo

Ayakta tedavi yapılan özel sağlık kuruluşları hakkındaki yönetmelikte değişiklik

Ayakta teşhis ve tedavi yapılan özel sağlık kuruluşları hakkındaki yönetmelik değişikliği ile sağlık kuruluşu kadrosuna, ayrılanın yerine aynı uzmanlık dalında tabip başlatılabilecek.
Ayakta tedavi yapılan özel sağlık kuruluşları hakkındaki yönetmelikte değişiklik
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ayakta teşhis ve tedavi yapılan özel sağlık kuruluşları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, sağlık kuruluşu kadrosuna ayrılanın yerine aynı uzmanlık dalında tabip başlatılabilecek. Yan dal uzmanlığı bulunanlar ise, ancak kuruluşun o yan dal uzmanlığında kadrosu bulunması halinde başlatılabilecek. Bu personel için mesul müdür tarafından personel çalışma belgesi düzenlenerek, müdürlüğe en geç beş iş günü içinde onaylatılacak.

Bunun dışında kuruluşa yeni başlayacak tabip ve diğer sağlık personeli için, öncelikle mesul müdür tarafından çalışma belgesi düzenlenerek müdürlüğe onaylatılacak ve çalışma belgesi onaylandığı tarihten itibaren personel sağlık kuruluşunda çalışabilecek.

Öte yandan, gözlem ünitesinde de en az bir hemşire bulunması gerekecek.

ayakta
tedavi
yapılan
özel
sağlık
kuruluşları
hakkındaki
yönetmelikte
değişiklik
Yorum (2)
boşver
anladığım kadarıyla devlette branşında tek hekim olarak çalışanlara icap nöbeti yolu açıldığı için istifalar başladı ve ana dallarında özele geçmeye başladılar. bunu engellemek için çıkarılmış bir yönetmelik gibi duruyor
0
Cevapla
H.T
İnsan haklarına aykırı uygulamalar maalesef hiçbir sorgu sual hak gözetimi olmaksızın uygulayıcılar tarafından uygulanmaktadır. Uzman olan doktor aynı zamanda tıp fakültesi bitirmiş doktordur ve eğer çalışmak isterse pratisyen hekim kadrosundada çalışabilmelidir. Eskiden öyle değilmiydi,bize söylenen sadece devlette uzmanlık alanınızda çalışabilirsiniz idi. Kaldıki benimde uzmanı olduğum branş dahil bazı branşların iş imkanı zaten çok kısıtlı,ne yani uzman olundu diye suçmu işlendi?çalışma haklarımız elimizden alınıyor. Aynı şekilde yan dal uzmanıda isterse uzmanlık alanında çalışabilmelidir. Farzımahal adam romatolog oldu yaşamak istediği şehirde romatoloji kadrosu yok ve orda çalışmak istiyor sen çalışamazsın demek hakmıdır? Ayrıca laboratuvar branşlarında pek çok yerde işler diplomayla yürürken,emeklilikte farzımahal virolog yada mikolog mikrobiyoloji kadrosuna diploma veremezmi? Maalesef ne desen boş,hak hukuk birilerinin dudakları arasında. Başka branş uzmanları bizim kadromuzda çalışabilir ancak ben işsiz kalsamda yok şöyle yok böyle,yan dalcıda dalının haklarına sahip değilmiş...vayy vayy vayki ne vay.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir