Medimagazin logo

Acıbadem Bodrum Hastanesi hizmete açıldı

Acıbadem Bodrum Hastanesi hizmete açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Acıbadem Sağlık Grubu, Acıbadem Bodrum Hastanesi ile hizmet zincirine yeni bir halka daha ekledi. Haziran ayında hizmete açılan hastane, Bodrum ve çevresini Acıbadem Kalitesiyle tanıştırıyor.  Bodrum’a tatil amacıyla gelenler de hastane sayesinde büyük kentlerde alıştıkları kaliteli sağlık hizmetini almaya devam edebilecekler. Hasta güvenliği ve konforunun ön planda tutulduğu bir anlayışla inşa edilen Acıbadem Bodrum, ayrıca bölgenin doğasına uygun mimarisi ve dekorasyonuyla dikkat çekiyor.


Acıbadem Sağlık Grubu, Acıbadem Bodrum Hastanesi ile hizmet zincirine yeni bir halka daha ekledi. Acıbadem Bodrum Hastanesi, Bodrum ve çevresinde yaşayanların yanı sıra bölgeyi tatil amacıyla ziyaret edenlere de kaliteli sağlık hizmeti sunuyor. Bu sayede büyük kentlerde yaşayanlar da, alıştıkları kaliteli sağlık hizmetini tatile çıktıklarında almaya devam edebilecekler. “Bodrum’u sevmek için bir neden daha” sloganıyla lanse edilen hastane, uluslararası alanda da önemli bir turizm merkezi haline gelen Bodrum’un sağlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere konumlandı. 11 Haziran 2012’de hasta kabulüne başlayan Acıbadem Bodrum Hastanesi, ilk günden itibaren Bodrumluların yanı sıra yabancı ziyaretçilerinin de takdirini toplamayı başardı.

Bodrum’un değerine katkı sağlıyor!
Özel sağlık sektörünün lider kuruluşu Acıbadem Sağlık Grubu, Acıbadem Bodrum Hastanesi dahil olmak üzere 16 hastane ve 9 tıp merkeziyle hizmet ağını genişletmeyi sürdürüyor. Grup,  yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırımla hizmete soktuğu Acıbadem Bodrum Hastanesi’yle, kendi hizmet ağını genişletmenin yanı sıra Türkiye’nin ve turizm sektörünün yükselen yıldızı Bodrum’un gelişimine de katkıda bulunuyor. Bölgede dünya standartlarında hizmet veren bir hastanenin bulunması, turistik amaçlı gelenler açısından önemli bir tercih kriteri olması nedeniyle uluslararası alanda da bölgenin çekim gücünü arttırıyor. Böylece Bodrum’un turizm değerinin bir çıta daha yükselmesini sağlıyor.

Bodrum’un ihtiyaçlarına yönelik hizmet veriyor!
22 bin m2 alan üzerine kurulu hastane, çevrenin doğasına uyumlu mimarisi, hasta güvenliği ve konforunun ön plana çıktığı, bölgenin sağlık ihtiyaçlarının göz önünde tutulduğu bir anlayışla hizmete sunuldu.
Tıbbın her alanında hizmet veren hastanenin konumu ve bölge halkına sunduğu olanaklar dikkat çekiyor. Özellikle girişimsel kardiyoloji, yetişkin ve çocuk kalp damar cerrahisi, radyoloji ve nükleer tıp alanlarında Bodrum ve çevresinin ihtiyacına yönelik özel hizmet veriyor.
Ayrıca hava ambulanslarının inmesi için tasarlanmış heliport alanıyla hastaneye ulaşan her türlü acil hastaya müdahale etme imkanına sahip olması, bölgeye özel avantaj sağlıyor.  

Bodrum’a özgü mimarı yapı
Yatay olarak inşa edilen hastane binası, Bodrum’un doğasına uygun olarak tasarlandı. Hastanenin iç dekorasyonu da fark yaratıyor. Oluşturulan iç bahçeler, dikkat çekici. Bahçeler sayesinde hasta ve hasta yakınları, Bodrum’un yeşilliğini hastane içinde de görmeye devam edecekler. Ayrıca dekorasyonda da begonvilden denizyıldızına Bodrum’a özgü simgeler ve renkler kullanılması, dinginlik ve ferahlık hissinin yaşanmasına neden oluyor.

Tıbbın her branşında hizmet veriyor
Genel amaçlı hastane olarak konumlanan Acıbadem Bodrum Hastanesi, tıbbın her branşında 7/24 hizmet veriyor. Her tür ameliyatın gerçekleştirilebileceği 4 ameliyathane ve ileri teknoloji ile donatılmış yoğun bakım üniteleri de bulunuyor. Ayrı konumlandırılan KVC Yoğun Bakım Ünitesi’nde 5, Genel Yoğun Bakım Ünitesi’nde 6, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde 9 yatak bulunuyor. Anjiyo Gözlem Odası’nda ise 5 yatak yer alıyor.
Hastanenin acil servisi de Bodrumlulara kesintisiz hizmete devam ediyor. Ayrı ambulans ve hasta girişleri bulunan Acil Servis’te, her biri hasta güvenliği, konforu ve mahremiyetini maksimum düzeyde sağlayan müşahede odalarında, yetişkin, çocuk ve izolasyon için özel yataklar yer alıyor.

İleri teknoloji cihazlar ile donatıldı
Acıbadem Sağlık Grubu’na bağlı tüm hastanelerdeki ileri teknoloji olanakları, Acıbadem Bodrum’da da mevcut. Hastanede ileri teknoloji cihazlarla tanı ve tedavi hizmeti sunuluyor. Radyoloji Bölümü’nde Multislice Tomografi, Anjio CT, Dijital Mamografi, Ultrasonografi ve 1.5 Tesla MR gibi tanı cihazları yer alıyor. Nükleer Tıp alanında kullanılacak Gama Kamera ve PET CT cihazları ise bölgede bir ilk olacak.  

Hasta odaları benzersiz konfor sağlıyor
Acıbadem Bodrum Hastanesi’nin hasta odalarındaki tasarım ve mimari anlayışının hasta odaklı olduğu hemen hissediliyor. Hasta odası standardını yükseltmeyi amaçlayan özel tasarımlı odalar sadece hastaya değil, hastanede uzun süre kalacak olan hasta yakınlarına da benzersiz bir konfor sağlıyor. Hastaların gün ışığından daha çok yararlanabilmelerine olanak sağlayacak şekilde konumlandırılan standart ve suit tipteki hasta odalarında, yapay ışıklandırma sistemi ise hastalara özel tasarlandı. Her biri gün ışığı alan dahili ve cerrahi yoğun bakım odaları, özellikle uzun süreli tedaviye ihtiyaç duyan hastaların iyileşme sürecine katkı sağlıyor.

Hasta güvenliği ve konforu ön planda
Acıbadem Bodrum Hastanesi, hasta odaklı çalışma anlayışı çerçevesinde, hasta ve yakınlarının kendilerini rahat hissetmelerini sağlayacak “yaşam alanları” ile donatıldı. Bu anlayış çerçevesinde hastanın tanı ve tedavisinin başka bir merkeze gereksinim duyulmadan tamamlanması, gerekli ikinci görüş ve üst uzmanlık dallarına kolaylıkla erişilebilmesi sağlanıyor.

Hastane girişinde, çağdaş tasarımlı bekleme ve danışma bölümünde karşılanan hastalar, her klinikte bulunan özel bekleme alanları sayesinde konforlu bir ortamla karşılaşıyor. Hastane bünyesindeki hasta katlarında özel dinlenme alanları, çocuklara özel alanlar, misafirler ve hasta yakınlarının rahatça dinlenebilmesi için tasarlanmış alanlar bulunuyor. Hasta yakınları bu alanlarda kitap okuyarak ya da TV seyrederek zaman geçirebiliyor.

Ameliyathane ve yoğun bakımdaki bekleme salonlarıyla özel hekim görüşme odası, hasta yakınlarına sonuçları beklerken rahat bir ortam sunuyor ve özel hekim görüşmelerinde hasta ve hasta yakınının mahremiyetini korumayı amaçlıyor.

acıbadem bodrum hastanesi
açıldı
acıbadem
sağlık haberleri
özel hastaneler
Yorum (1)
Çağrı AYDOĞDU
Mis gibi reklam koktu...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir