Holoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de FTR hizmetlerinin son yıllarda önemli mesafe aldığını, FTR uzman hekimi, fizyoterapist, fizik tedavi teknikeri, hidroterapist, ergoterapist sayısındaki artışın, ülkede daha önce yetersiz olan FTR hizmetlerinin gelişmesini sağladığını belirtti.
Tüm bu gelişmelere rağmen Türkiye'nin, sayısal olarak henüz istenen düzeyde hizmet verecek sağlık kuruluşuna sahip olmadığını dile getiren Holoğlu, ''Türkiye'de toplam 3 adet özel FTR branş hastanesi bulunmaktadır. FTR alanında hizmet veren yataklı tedavi kurumlarının sayısı yetersizdir. Yataklı tedaviye ihtiyaç duyan vatandaşlarımız istedikleri hizmeti almakta zorlanıyorlar. Yatak bulmak için ortalama bekleme süresi 3 ay. Devlete bağlı sağlık kurumlarının sunduğu FTR hizmetleri de sayısal olarak yetersiz'' ifadesini kullandı.
Holoğlu, Sağlık Bakanlığının 15 Şubat 2008'de ilgili mevzuatta yaptığı düzenlemeyle yeni sağlık kuruluşu için ruhsat vermediğini hatırlatarak, şöyle devam etti:
''Bu nedenle, FTR alanında yeni sağlık kuruluşu yatırımı yapılamıyor. Devlet bu alanı istisna tutarak, 15 Şubat 2008 kararlarını esnetmelidir. FTR alanında sunulan sağlık hizmetlerinin geri ödemelerinin düşük olması da bu alana yatırımı engelleyen ikinci faktör. Avrupa'da rehabilitasyon hizmetine günlük ortalama 500 avro, ülkemizde ise 30 avro ödeniyor. Diğer branşlarda bir hastanın hastanede yatış süresi 3 güne kadar gerilemişken, FTR hastalarının yatış süresi 45 güne kadar uzuyor.'
'
Holoğlu, Türkiye'de FTR alanında yatırım yapmak isteyenlerin önünün açılması gerektiğini belirterek, sanatçı İbrahim Tatlıses'in, Türkiye'de FTR hizmetinin yetersiz olduğunu düşünerek yurt dışına gittiğini, daha sonra yaptığı araştırmada, sayıları çok az da olsa Türkiye'de de donanımlı merkezlerin olduğunu öğrenince geri döndüğünü kaydetti.