Medimagazin logo

Yaz tatili severlerin popüler destinasyonu: Antalya

Yaz tatili için ideal bir destinasyon olan Antalya; denizi, doğası, eğlencesi ve lüks otelleriyle tatil beklentilerini karşılıyor. Setur'un sunduğu çeşitli konaklama seçenekleri arasından tercih yaparak Antalya'nın farklı bölgelerini keşfetmek mümkün.
Yaz tatili severlerin popüler destinasyonu: Antalya
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yaz için Antalya, en iyi tatil yerlerinden biridir. Denizi, doğası, eğlencesi ve lüks otelleriyle tatil beklentilerinizi fazlasıyla karşılar. Antalya tatili için Setur’a gelerek butik otellerden her şey dâhil tesislere kadar birçok farklı konaklama alternatifini değerlendirebilirsiniz. Antalya’nın ince kumlarında güneşlenebilir, mavi sularında yüzebilir, adrenalin dolu etkinlikler yapabilir ve tarihin derinliklerini keşfedebilirsiniz. Tatilinizi erken planlayarak fırsatları yakalarsınız.

Eşsiz bir tatil için Antalya’da tercih edebileceğiniz bölgeler nerelerdir?

Antalya, kültürel mirası, doğal güzellikleri, plajları ve aktivite merkezleriyle tatilcilerin göz bebeğidir. Hemen her köşesi, keyifli bir yaz tatili vaat eder. Örneğin Alanya, Antalya tatil bölgeleri arasındaki popüler lokasyonlardan biridir. Plajları, kalesi ve kayalıklarıyla ünlüdür. Bir diğer popüler bölge Kaş’tır. Koyları, antik tiyatrosu, su altı aktiviteleri ve Likya Yoluyla bilinir.

Doğal güzellikler, lüks oteller veya gece hayatı arıyorsanız Antalya tatil yerleri arasından Kemer’i tercih edebilirsiniz. Çıralı ve Olimpos gibi bölgelere de Kemer’den kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Aradığınız lüks tatili bulabileceğiniz bir diğer yer ise Belek’tir. Apollon Tapınağını ziyaret etmek için ise Side’ye gidebilirsiniz. Setur’da listelelenen onlarca otelden birini seçerek Antalya’nın dilediğiniz bölgesini ziyaret edebilirsiniz.  

Antalya'da tatilinizi nasıl dolu dolu geçirebilirsiniz?

Antalya’da yapılacaklar bitmez! Antalya otelleri gerek tesis içinde gerekse dışarıda yapabileceğiniz birçok aktivite imkânı sunar. Bu otellerde konaklarken kendi kişisel aktivite planınızı oluşturmanız da mümkündür. Antalya’da kültür turlarından mavi yolculuklara, kamplardan heyecanlı etkinliklere kadar yapılacak birçok aktivite bulabilirsiniz.

Adrenalin seviyenizi yükseltecek aktiviteler yapabilirsiniz

Antalya’da yapılacak aktivitelerden ilki raftingdir. Köprülü Kanyon’da rafting yaparken bir yandan da doğal güzellikleri seyredebilirsiniz. Manzaraya daha fazla odaklanmak isterseniz zipline yapmayı düşünebilirsiniz. Scuba dalış ile su altını keşfetmeniz mümkündür. Deneyimli ekipler sayesinde hiçbir tecrübeniz olmasa bile dalış yapabilir hatta dilerseniz sertifikalı eğitim programlarına katılabilirsiniz.

ATV safari, yalnızca karada yapılmaz. Antalya’da ATV ile Göynük Kanyonu’nun sularını ikiye ayırabilirsiniz. Şehri kuş bakışı izlemek isterseniz yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Hiçbir ekipmana ihtiyaç duymadan profesyoneller eşliğinde uçabilirsiniz. Korsan gemisi turu ve eğlenceli takım oyunlarıyla da adrenalin seviyenizi yükseltmeniz mümkündür.

Antalya'nın eşsiz ve büyüleyici plajlarında yüzebilirsiniz

Antalya plajlarında deniz, kum ve güneş üçlüsünü iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Ilık veya sıcak denizleri, taşlı ya da kumlu plajlarıyla Antalya tatilinde her zevke uygun bir kıyı mevcuttur. En popüler Antalya plajlarından biri Kleopatra’dır. 2 km uzunluğa sahip bu plaja gelmişken Damlataş Mağarasını da ziyaret edebilirsiniz. Kaputaş plajında dağların arasından akan berrak denizin tadını çıkarabilirsiniz. Kanyon içinde bulunan bu plajda eşsiz manzaralara şahit olursunuz. 

Lara halk plajı, ince kumlarıyla bilinir. Uzun saatler kumlara uzanıp güneşlenmekten hoşlananlar için idealdir. Türkiye’nin en uzun plajlarından biri 7 km sahil şeridi ile Konyaaltı’dır. Konyaaltı plajı hem yerli hem yabancı turistlerin gözdeleri arasındadır. Dilerseniz Phaselis koyunda da denize girebilirsiniz. Böylece Olympos’ta yüzmüş olursunuz. Patara plajı ise özellikle çocuklu ailelerin tercihidir. Bu bölgenin popülerliği, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2020 senesini Patara yılı ilan etmesiyle artmıştır.

Hayalini kurduğunu Antalya tatilinizi nasıl planlayabilirsiniz?

Antalya otelleri, yaz kış dolu olmasıyla bilinir. Dolayısıyla Antalya tatil planını kıştan hazırlamanız gerekir. Unutulmaz bir yaz tatili için aradığınız oteli kaçırmak istemiyorsanız erken rezervasyon yapabilirsiniz. Setur’un sunduğu erken rezervasyon fırsatları sayesinde %50’ye varan indirimler kazanırsınız. Tatilinizin %25’ini peşin ödedikten sonra geri kalanını yavaş yavaş tamamlarsınız. Anlaşmalı bankalardan birinin müşterisiyseniz vade farksız taksit imkânlarından yararlanırsınız. Dilerseniz taksitlerinizi ertelersiniz. Hemen Setur’a gelerek Antalya tatil fırsatlarını yakalayabilir ve yazın tadını çıkarabilirsiniz.

yaz tatili
setur
antalya otelleri
erken rezervasyon
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir