Medimagazin logo

Dayak yiyen doktora polisten şaşırtan tavsiye

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi Devlet Hastanesi'nde görevli dahiliye uzmanı Dr. Şenol, Kildaci, bir hasta yakını tarafından tartaklandı. Şikayetçi olmaya giden Dr. Kildaci'ya görevli polislerin, "Elinizi öpsün, affedin olay kapansın" dediği iddia edildi
Kaynak: MİLLİYET
Dayak yiyen doktora polisten şaşırtan tavsiye
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cizre Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Şenol Kildaci, geçen Perşembe günü hasta muayenesi sırasında, iddiaya göre gelen birkişi önce kendi hastasını muayene etmesini istedi. Dr. Kildaci, sırasını beklemesini istediği hasta yakını tarafından dövüldü. Dr. Şenol Kildaci, saldırgandan şikayetçi olmak için polis merkezine gitti. Görevli polislerin Kildaci'ya, "Elinizi öpsün affedin olay kapansın" dediği öne sürüldü.


Şırnak Tabipler Odası Başkanı Azat Karagöz ile bazı meslektaşları, bugün saldırıya uğrayan Kildaci'ya destek vermek için hastane önünde basın açıklaması yaptı. Dr. Azat Karagöz, hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını belirterek, şöyle dedi:

"Bugün burada toplanmamızın sebebi hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik giderek artan ve ürkütücü boyutlara ulaşan artık beden ve ruh sağlığımızı bozar dereceye gelen şiddetin hastanemizde uygulanmış olmasındadır. Perşembe günü dahiliye uzmanımız Dr. Şenol bey, bir hasta yakını tarafından darp edilmiştir. Arkadaşımız polikinlikte hasta muayene ederken, başka bir hasta yakını içeri girerek doktorun kendi hastasını muayene etmesini istemiştir. Doktor arkadaşımız içeride hastanın muayenesi bittikten sonra hastaya bir sıra numarası alın ve öyle gelin demesi üzerine, önce hasta yakınlarının sözlü saldırısına uğramıştır. Bu sözlü sataşmadan sonra arkadaşımıza fiziksel şiddet uygulanmıştır. Bu şiddetten sonra darp olayını gerçekleştirenler, uzun süre polikinliği işgal etmişlerdir. Bu durumda kapıda bekleyen diğer hasta yakınlarının sessiz ve olayı ayırmadan öyle kalması ve bir süre sonra olay yerine gelen hastane güvenlik göevlerinin doktorun uyarılarına rağmen müdahale etmemesini, düşünmeye değer bir mesele olarak görmekteyiz."


Saldırıya uğrayan Dr. Kildaci'nin kendisini dövenleri şikayet için karakola gittiğini anlatan Dr. Karagöz, şöyle devam etti:
"Bu durum üzerine arkadaşımız karakola gidip şikayetçi olmak istiyor ancak, burada polisin nerden estiği belli olmayan barışcıl tavrını da anlayamıyoruz. Şikayete giden doktor arkadaşımıza karakolda, 'Elinizi öpsün affedin olay kapansın' deniyor. Bir yumurta atmanın, bırakın yumurtayı, slogan atmanın bile yıllarca hapis ile cezalandırdığı bir ülkede, sağlıkçılara şiddete gelince, 'cahildir, çocuktur affedin. Elinizi öpsün' diye geçiştirmeleri gayet iyi biliyoruz. Biz son süreçlerede sağlıkçılara artan orandaki şiddetin aslında en büyük sebeplerinden birinin bu 'elinizi öpsün siz affedin' mantığının olduğunu iyi biliyoruz. Biz artık hayat kurtarmaya çalışırken, hayatımızı kaybetmek kaygısı taşımaktan bıktık. Biz, bizim onay vermediğimiz bir dönüşüm programından dolayı, ortaya çıkan aksaklıkların bize fatura edilmesinden bıktık, her sabah işe farklı genelgelerle başlamaktan, hergün artarak bize yüklenen angarya işlerden ve hergün, an şiddet görebiliriz kaygısı taşımaktan bıktık ve bu bıkkınlıklar artık bizi iş yapamayacak duruma getirmiştir, ya da getirecektir."


Dr. Şenol, Kildaci, saldırıdan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, konuyla ilgili konuşmayacağını söyledi.

polisten
dayak
yiyen
doktora
şaşırtan
tavsiye
Yorum (6)
CEM
Belirli bir meslek grubuna yönelik sistematik yıldırma, sindirme, dışlama ve itibarsızlaştırma politikasının sonucudur bunlar. Ne yazık ki aynen bütün hızıyla devam etmekte ve daha çok olumsuzluk yaşamaya aday gelecek günler..
0
Cevapla
Hasan Demir
Polisten dayak yiyen doktora tuhaf teklif yazarsanız başlığa bakıp geçenler polis doktoru dövmüş bir de tuhaf bir teklifte bulunmuş sanır. Vatandaştan dayak yiyen doktora polisten tuhaf teklif derseniz polisin yaptığı tuhaf şeyin barışma teklifi olduğu anlaşılır.Lütfen biraz özen ve dikkat.
0
Cevapla
namik kemal akburak
haber basligini degistirmeniz temennisiyle.. zira doktorun bir polisten dayak yedigi izlenimi doguran klasik medyatik bir habere benzemekte mevcut baslikla
0
Cevapla
Sabır taşı
Basit bir barışma teklifi, seklinde algılamak, algilatmak çok ciddi bir hatadır. Hastanede hasta yakınları ve güvenlik sorumlularının çekinceli davranışlarından da aşikar olduğu üzere, bu kişiler, şehrin tanınmış korkulan/boyun eğilen kisileridir.. Bu durumun karakolda da devam ettiği belli oluyor. Her polis 8 numaralı komiser yardımcısı kadar olamayabiliyor.. Arkadaşımız zorunlu hizmetteyse, Allah'tan sabır diliyorum..
0
Cevapla
ihsan
Bu başlıktan doktorun polisten dayak yediğini nasıl çıkarttınız anlayamadım, yoksa ben mi yanlış okuyorum
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir